*Nettavisen* Økonomi.

Statoil granskes i USA

Foto: (Foto. Statoil)

Iran-saken fortsetter å balle på seg for Statoil. Nå har det amerikanske kredittilsynet bestemt seg for å granske den rådyre konsulentavtalen.

26.09.03 13:35

Det går fram av en pressemelding fra Statoil fredag.

Den mulige korrupsjonssaken i Iran har allerede kostet to toppsjefer og en styreformann jobben. Nå er det duket for enda mer trøbbel etter at amerikanske Securities and Exchange Commission (SEC) har startet uformelle undersøkelser av konsulentavtalen med Horton Investments.

SEC, som tilsvarer det norske Kredittilsynet, har bedt Statoil utlevere relevante dokumenter i saken. Det har Statoil sagt seg villig til. SEC vil blant annet få tilgang til den interne revisjonsrapporten som var den direkte foranledningen til Iran-skandalen.

- Den informasjonen vi har sendt ut, har vi også sendt til SEC. Det er derfor naturlig at de kommer tilbake og vil ha noen flere opplysninger for å se om det er noe de har lyst til å dykke dypere i, sier informasjonsdirektør Kai Nielsen i Statoil til TV 2 Nettavisen.

Statoil-aksjen er notert ved børsene i New York og Oslo. Ifølge Nielsen har New York Times vært blant mediene som har omtalt Iran-avtalen, men saken har ikke vakt særlig oppstuss på Wall Street.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.