*Nettavisen* Økonomi.

Statoil lever godt på høy oljepris

Foto: (Foto. Statoil)

Statoils resultater overgikk forventningene. Før skattefuten tar sitt, sitter oljeselskapet igjen med 13 milliarder kroner i tredje kvartal.

27.10.03 09:28

Statoil hadde et resultat før skatt på 13 milliarder kroner i tredje kvartal. På forhånd hadde analytikerne ventet et resultat på 12,5 milliarder.

I samme periode i fjor tjente Statoil 10,4 milliarder kroner før skatt.

Flyter på oljeprisen

Resultatøkningen skyldes i hovedsak økt salg, lavere kostnader og høyere olje- og gasspriser målt i norske kroner, ifølge en børsmelding fra Statoil.

Oljeprisen var tre prosent høyere og gassprisen 14 prosent høyere enn samme periode i fjor. I tillegg har marginene innenfor raffinering og metanol vært høyere.

- Sterkt tross Iran-skandalen

- Statoil leverer et sterkt finansielt resultat for tredje kvartal 2003, preget av høy lønnsomhet. Vi har hatt en vanskelig periode i høst knyttet til konsulentkontrakten med Horton Investment. Denne saken og endringer i selskapets ledelse vil ikke forandre vårt fokus på levering av resultater og måloppnåelse. Samtidig vil jeg understreke at våre etablerte strategier og mål ligger fast, sier konstituert konsernsjef Inge K. Hansen i en kommentar.

Driftsinntektene var 62,5 milliarder kroner i kvartalet, mot 61 milliarder i fjor.

Statoil bidrar godt til fellesskapet. Det halvstatlige selskapet betalte 8,7 milliarder kroner i skatt i tredje kvartal, tilsvarende en skatteprosent på 66,6 prosent.

Statoils oljeproduksjon på 983.000 fat oljeekvivalenter per dag, var imdlertid noe lavere enn ventet.

Internasjonal satsing

Ved utgangen av tredje kvartal hadde Statoil avsluttet åtte lete- og avgrensningsbrønner på norsk sokkel, hvorav fem har resultert i funn. I 2003 planlegger Statoil å delta i totalt 10 undersøkelsesbrønner på norsk sokkel.

Internasjonalt er det hittil i år ferdigstilt 13 lete- og avgrensingsbrønner. Totalt i 2003 planlegger selskapet å delta i 15 brønner.

TV 2 Nettavisen følger pressekonferansen til Statoil, og kommer med mer utfyllende reportasje.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.