Statoil på godt og vondt

En dårlig nyhet og en god nyhet dro aksjekursen til Statoil hver sin vei fredag. Og jammen ble det ikke ny rekord på børsen igjen.

16.09.05 17:11

Konsernsjef Helge Lund i Statoil fikk en av sine tøffeste dager i jobben etter at nyheten om den nye milliardsprekken på Snøhvit-felten sprakk i media.

- Dette er ingen god dag for Statoil og det er ingen god dag for meg, sa Lund til pressen som møtte opp for å høre på konsernsjefens forklaring på milliardsprekken.

Men det som kunne blitt en grusom avslutning på uka, ble delvis reddet av den ventede meldingen om at Statoil er med på listen over selskaper som skal konkurrere om å bygge ut verdens største gassfelt – Shtokman-feltet i Barentshavet.

Statoil-aksjen var ved børsslutt ned 0,62 prosent.

Hydro som også er med på Shtokman-listen fikk en langt bedre dag på børsen. Ved børsslutt er aksjekursen opp 0,41 prosent til 729 kroner. Dette er fjerde dagen på rad med ny rekord for Hydro-aksjen.

Fredagens børsvinner er gullgraverne i Guinor Gold Corporation. Gullprisen har steget opp til rekordnivå de siste dagene. Gullprisen har ifølge Hoberg Fondene nesten doblet seg de siste fire årene, og er nå på sitt høyeste nivå siden desember 1987. Aksjekursen er opp 12,73 prosent.

En av torsdagens vinnere, Mamut, ble taperen fredag. Aksjekursen til selskapet endte ned 5,52 prosent til.

Hovedindeksen ved Oslo Børs satt nok en ny rekord fredag. Ved børsslutt er indeksen opp 0,1 prosent til 321,85 poeng.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.