Gå til sidens hovedinnhold

Statoil-sjef slutter på dagen

Statoils direktør for internasjonal virksomhet, Richard John Hubbard, trekker seg med umiddelbar virkning etter at Økokrim har tatt ut siktelse mot selskapet.

Hubbard har sluttet med øyeblikkelig virkning.

Årsaken er Statoils 115 millioners rådgivningskontrakt med en britisk-iransk konsulent. I går kveld gjennomførte Økokrim en razzia i lokalene til oljeselskapet Statoil utenfor Stavanger. Kort tid etter ble det kjent at det er tatt ut en siktelse for brudd på norsk lov.

Det er Statoils britiske direktør for internasjonal olje og gassleting som er ansvarlig for engasjementet i Iran. Men i kjølvannet av avslø ringene om at Statoil har brukt sønnen til den tidligere president Rafsanjani som rådgiver, har også Økokrim siktet Statoil eller personer i selskapet.

Selskapet avholder pressekonferanse i Oslo fredag. Økokrim vil ikke kommentere saken før Statoil har avholdt sin pressekonferanse.

Statoils avtale skal være inngått med iraneren Abbas Yazdi og hans selskap Horton investment. Yazdi skal få 115 millioner kroner over ti år for råd om Iran, penger som etter all sannsynlighet går til iranske Mehdi Hashemi Rafsanjani, direktør i et av datterselskapene til det nasjonale iranske oljeselskapet Nioc.myndigheter.

Reklame

Verdens smarteste ladekabel til mobil er norsk