*Nettavisen* Økonomi.

Statoil-sjefen protesterte på Iran-rapport

Foto: Bård Ove Molberg (TV 2 Nettavisen)

Konstituert Statoil-sjef, Inge K. Hansen, protesterte på to punkter i de ansattes rapport om Iran-skandalen. Deretter ble punktene fjernet.

27.10.03 08:12

Statoil-styret og Inge K. Hansen selv fikk de ansatte i Statoil til å fjerne to kritiske punkter i en 40 sider lang rapport om Iran-skandalen. Rapporten er laget av fagforeningslederne Lill Heidi Bakkerud (Nopef) og Hans Marius Saltveit (YS).

Det var disse fagforeningene som i forrige uke besøkte olje- og energiminister Einar Steensnæs for å informere om saken.

De to punktene som nå er fjernet, knytter Hansen tettere til Iran-skandalen:

*Hansen skal i april ha bedt juridisk direktør Jacob S. Middelthon gå gjennom Iran-avtalen, noe som var en uvanlig fremgangsmåte når avtalen allerde var inngått.

*Det ble lagt opp en strategi før styremøtet den 15. september der sentrale deler av konsernledelsen var involvert sammen med styreleder og juridisk ledelse.

Disse opplysningene har Hansen bestridt, og etter behandling i styret valgte de tillitsvalgte å fjerne disse punktene.

- Disse punktene ble kvalitetssikret av sikre kilder i Statoils organisasjon ved utarbeidelse av rapporten. Disse er inntil videre utelukkende tatt ut på bakgrunn av styret og Inge K. Hansens kommentarer, sier YS-leder Hans Marius Saltveit til Dagens Næringsliv.

Hansens tillit hviler på at han skal ha hatt lite med Iran-avtalen å gjøre. Han skal ha forsikret seg om at saken ble håndtert av l sin forgjenger, Olav Fjell. Fjell måtte gå tidligere i høst.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.