Gå til sidens hovedinnhold

Statoil-styret sitter utrygt

Lederen i Statoils bedriftsforsamling, Anne Kathrine Slungård, avviser at hun har frikjent styret i Statoil i Iran. Styreleder Leif Terje Lø ddesøl kan bli kastet allerede til uka.

Flere medier meldte tidligere denne uka at Slungård allerede før onsdagens tillyste møte i bedriftsforsamlingen har frikjent styreleder Leif Terje Løddesøl for skyld i den mulige korrupsjonssaken. Men overfor Aftenposten avviser Slungård at styret sitter trygt.

- Jeg er kritisk og spørrende til en del ting i styrets håndtering, og jeg vil derfor ha en redegjørelse for deres vurderinger, sier hun til avisa.

Løddesøl og konsernsjef Olav Fjell orienterte første gang bedriftsforsamlingen om Iran-saken i et ordinært møte i Hammerfest onsdag i forrige uke. Etter Statoils pressekonferanse om saken tirsdag denne uka, bestemte Slungård seg for å innkalle til et ekstraordinært møte i bedriftsforsamlingen. Møtet avholdes førstkommende onsdag.

- Hvis jeg hadde vært så strålende fornøyd (med styrets håndtering, red. anm.) som det kan se ut i Dagens Næringsliv, ville det ikke vært noen grunn til å innkalle til noe møte, sier Slungård.

Reklame

Nå: Enormt salg på alt du trenger til løpeturen