*Nettavisen* Økonomi.

Statoil-topper kalles inn på teppet

Både konsernsjef Olav Fjell og styreleder Leif Terje Løddesøl (bildet) er kalt inn på teppet av bedriftsforsamlingen i Statoil. I verste fall kan styret bli kastet.

17.09.03 09:16

Bedriftsforsamlingen har fått i oppgave å fullføre den interne granskingen av den mulige korrupsjonssaken i Iran. Nå er både konsernsjefen og styreleder kalt inn på teppet for å forklare seg. Det ekstraordinære møtet i bedriftsforsamlingen avholdes neste uke.

- Vår oppgave er å vurdere styrets håndtering, sier bedriftsforsamlingens leder, Anne Kathrine Slungård, til Adresseavisen.

Slungård krever en detaljert redegjørelse om Iran-saken fra Statoils to mektigste menn. Finner bedriftsforsamlingen at situasjonen er uholdbar, har de mandat til å kaste hele styret.

Anne Kathrine Slungård synes ikke det er riktig å kaste Olav Fjell ut av sjefsstolen i Statoil slik saken står i dag. Den dagen det eventuelt foreligger en tiltale fra Økokrim, kan saken få en ny vending.

- Jeg tar styrets beslutning til etterretning, sier bedriftsforsamlingens leder, før hun tilføyer:

- Det er jo ingen «straffbar handling» å utøve dårlig skjønn. Fjell er en usedvanlig ordentlig fyr, og før man roper at noen må gå, bør man også ha et alternativ for organisasjonen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.