*Nettavisen* Økonomi.

Steensnæs fornøyd med ledervalget

Foto: (Scanpix)

- En klok og riktig vurdering, sier olje- og energiminister Einar Steensnæs (KrF) om valget av Jannik Lindbæk som ny styreleder i Statoil. Ap og SV er også fornøyd.

01.11.03 15:17

- Det er en klok og riktig vurdering som jeg tror vil være fremtidsrettet for Statoil, sier Steensnæs til NTB.

Olje- og energiministeren mener Lindbæk besitter en «meget interessant med kompetanse fra ulike engasjementer», blant annet fra sitt styrelederverv i DnB. Steensnæs trekker også fram Lindbæks verv som styreleder i antikorrupsjonsorganisasjonen Transparency International Norge som en ekstra kvalitet.

Videre berømmer han selskapet for å få på plass en ny styreleder i god tid før fristen 11. desember.

- Jeg ser det som en absolutt fordel at en nå har fått en permanent styreleder på plass, fordi arbeidet med å finne en ny permanent konsernsjef da kan starte umiddelbart, sier Steensnæs.

Var informert
Statsråden var tidlig kjent med Lindbæks kandidatur.

- Jeg har hatt anledning til å spille inn synspunkter. Men dette har vært valgkomiteens initiativ og forslag, som jeg fullt ut slutter opp om. Jeg har full tillit til at valgkomiteen har valgt en person med de kvaliteter og den erfaring som skal til for å lede Statoil fremover, sier Steensnæs.

Ønsker lykke til
Arbeiderpartiet er også fornøyd med valget av styreleder.

- Vi ønsker han lykke til. Det er viktig at han nå bruker all sin tid og ressurser på å gjenreise tilliten til Statoil. Han har åpenbart en brei erfaring, og det er bra. Men det er viktig at alt hans fokus nå er på Statoil, sier Aps energipolitiske talskvinne Sylvia Brustad til NTB.

Mer applaus
SVs energipolitiske talsmann Hallgeir Langeland roser valgkomiteen og bedriftsforsamlingen i Statoil.

- Det er veldig bra at de fikk på plass en ny styreleder så raskt, når det er så turbulent internt i organisasjonen, sier Langeland til NTB.

- Lindbæk er en person jeg har stor tillit til, så det er et godt valg. Men personlig kunne jeg ha tenkt meg en kvinnelig styreleder, sier nestlederen i Stortingets energi- og miljøkomité.

Han understreker at jobb nummer én nå er å få en ny konsernsjef på plass.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag