Gå til sidens hovedinnhold

Steensnæs godt fornøyd med Lund

Styret har gjort et meget godt valg ved Helge Lund som ny konsernsjef i Statoil, sier olje- og energiminister Einar Steensnæs.

Steensnæs sier til TV 2 Nettavisen at han ble informert om at Lund hadde takket ja til jobben som ny konsernsjef i Statoil søndag kveld.

- Jeg synes det er et meget godt valg. Helge Lund har bred industriell erfaring, og han har ledet et stort selskap med omfattende internasjonal virksomhet. Det er en erfaringsbakgrunn som vil komme meget godt med som ballast for jobben som ny sjef i Statoil, sier Steensnæs.

Statsråden sier han har forståelse for de som har følt at prosessen har tatt lang tid, men understreker at det viktigste er at rett mann nå er på plass.

- Når resultatet har blitt som det nå har blitt, må jeg si meg meget godt fornøyd. Det har vært en viss utålmodighet innad i Statoil for å få en avklaring, men styret har hatt en gjennomtenkt strategi som jeg hele tiden har støttet, sier Steensnæs.

Steensnæs vedgår at han har gitt innspill til styret angående ledervalget i tiden som har gått.

- Dette er først og fremst et ansvar og en oppgave for styret, men jeg har selvfølgelig hatt en kontakt med styret underveis slik det er naturlig for en majoritetseier, sier Steensnæs.

Med ny sjef på plass mener han selskapet står godt rustet for utfordringene framover.

- Det er åpenbart at det bringer en viktig avklaring for Statoil, og at de nå kan legge også de langsiktige forpliktende strategiene som selskapet trenger å gjøre for å være konkurransedyktige, sier han.

Reklame

Supertilbud: Nå kan du få gratis strøm til februar