*Nettavisen* Økonomi.

Stein Erik Hagens familie unngår formuesskatt på 1,2 milliarder kroner i utbytte

Styreleder Stein Erik Hagen i Orkla avbildet på NHOs årskonferanse i 2018.

SVEITS-SVING: Siden 2014 har overført utbytte på 1,2 milliarder kroner, fra deres hovedselskap Canica via deres selskap Tvist 3 til holdingselskapet til datteren, Caroline Hagen Kjos, i Sveits. Det skal ha spart Hagen for 400 millioner kroner i formueskatt, ifølge Dagens Næringsliv. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)

Ved å overføre utbytte fra sitt norske holdingselskap til datterens selskap i Sveits, unngår Stein Erik Hagen og familien å betale en klekkelig formuesskatt.

09.01.20 07:56

Ifølge Dagens Næringsliv har Hagen og familien i flere år redusert formuesskatten i Norge ved å overføre penger mellom egne selskaper, noe de allerede i 2017 hadde spart 2,2 milliarder kroner på.

Nå skriver avisen at familien siden 2014 har overført utbytte på 1,2 milliarder kroner, fra deres hovedselskap Canica via deres selskap Tvist 3 til holdingselskapet til datteren, Caroline Hagen Kjos, i Sveits.

Canica Holding AG i Sveits eier 100 prosent av aksjene i Tvist 3.

Les også: Stein Erik Hagen venter «amerikanske tilstander» for norske butikker

– Det er helt normalt at selskaper betaler utbytter, og dette handler om å utøve profesjonell forvaltning av eierskapet. På vegne av Canica Holding AG kan jeg opplyse om at disse midlene investeres i både norske og utenlandske selskaper, sier Nils Selte, daglig leder i Canica, i en epost.

Hadde beløpet blitt utbetalt i utbytte til en privatperson i Norge, ville det ifølge DN gitt en skatteregning på over 400 millioner kroner.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag