Stensrud: - Kjente til falsk underskrift

Finance Credit-gründer Torgeir Stensrud (bildet) vitnet tirsdag i saken mot sin tidligere kompanjong, Trond Kristoffersen. Stensrud innrømmet at han kjente til en falsk underskrift.

09.03.04 12:52

Stensrud opplyste i Oslo tingrett tirsdag da han vitnet i Finance Credit-saken, at inntjeningen i 1998 ikke var slik som den ble rapportert til bankene. Selskapet måtte få inn penger på slutten av året for få det resultatet de hadde forespeilet.

Stensrud innrømmet også at han kjente til en falsk underskrift i en avtale med Storm Elektro fra 1998.

La skylden på Kristoffersen

- Jeg var klar over at avtalen ikke ble inngått med administrerende direktør i Storm Elektro, men stilte ingen spørsmål i forhold til hvem som underskrev, sa Stensrud.

Han sa at det må enten måtte ha vært Kristoffersen eller en annen som sto bak den falske underskriften, og kom så frem til at det ikke var den andre.

Avtalen gjorde at porteføljen til Finance Credit så bedre ut enn den var, og at de kunne levere tallene de hadde lovet bankene. I følge Stensrud burde også Kristoffersen ha visst at det var falsk underskrift.

- Stort rødt flagg

Stensrud forklarte at de etterhvert hadde så store problemer at " man måtte være bevisstløs for å ikke se det".

- Det var ikke bare et lite rødt flagg i stangen, men et stort ett, påpekte Stensrud.

Den tidligere Finance Credit-toppen forklarte også at de hadde pyntet på referatene fra et styremøte, slik at dette kunne se bedre ut overfor revisor.

Kristoffersen var økonomimannen
Stensrud fortalte i Oslo tingrett tirsdag at rollefordelingen var klar: I begynnelsen av partnerskapet var Stensrud administrerende direktør, mens Kristoffersen var arbeidende styreformann og økonomisk ansvarlig i forhold til å føre regnskapene.

Etterhvert ble Kristoffersen styremedlem i Finance Credit, men hadde fortsatt det praktiske ansvaret i forhold til økonomien i selskapet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Økonomi

Annonsebilag