Sterke tall og oppkjøp fra Tandberg

Tandberg Television leverer sterke kvartalstall og melder om oppkjøp i USA.

17.10.05 21:32

Tandberg Television fikk et resultat før skatt på 103 millioner kroner i tredje kvartal, mot 58 millioner samme kvartal i fjor, melder selskapet mandag etter børsslutt.

Det er et større overskudd enn analytikernes snittanslag på 87 millioner kroner.

Samtidig økte driftsinntektene fra 345 til 476 millioner kroner, litt over markedsforventningen på 473 millioner kroner for selskapet, som leverer teknologi for digital overføring av TV-signaler.

- Bedre produktmiks
Selskapet skriver at resultatene er rekordgode, og viser til at lønnsomheten er bedret på grunn av bedre produktmiks, altså salg av produkter med høye marginer, samt solide marginer innen tradisjonell teknologi. Det meldes om spesielt sterk utvikling i Nord-Amerika.

Tandberg Television er lastet med 914 millioner kroner i kontanter, etter å ha hentet inn 574 millioner kroner i en emisjon i kvartalet.

Oppkjøp på 78,5 millioner dollar
Nå bruker selskapet noen av disse pengene på å kjøpe det amerikanske selskapet GoldtPocket Interactive. Tandberg Television melder mandag om et oppkjøp på totalt 78,5 millioner dollar, gjort opp med en blanding av kontanter og aksjer.

Fem år gamle GoldPocket leverer programvare for interaktive TV-tjenester, og har 85 ansatte i Los Angeles. Selskapet venter å omsette for 12 millioner dollar i regnskapsåret 2005. I meldingen fra Tandberg Television opplyses det ikke om GoldPocket tjener penger.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.