*Nettavisen* Økonomi.

Stevner Hydro for avtalebrudd

Hydro dropper planene om et gigantisk kunstprosjekt i Frognerparken. Avgjørelsen gjør Hydros kunstneriske samarbeidspartner rasende.

Samarbeidet mellom kunstformidlingsselskapet Artlab og Hydro er historie.

Hydro dropper planene om et gigantisk kunstprosjekt i Frognerparken, og Artlab svarer med å stevne Hydro for å ha trukket seg fra en 35 millioners avtale, skriver Dagens Næringsliv.

- Vi har hatt en avtale med Artlab, men vi har valgt å avslutte samarbeidet. Det sier seg selv at vi ikke er helt enige om hvordan ting skulle forløpe videre. Det handler litt om ambisjonsnivå, sier kommunikasjonsdirektør Cecilie Ditlev-Simonsen i Hydro.

Internasjonale stjerner
Selskapet Artlab har over to år bestilt diverse kunstverk på oppdrag fra Hydro. Anledningen er markeringen av Hydros 100-årsjubileum. Kjernen i den kunstneriske markeringen skulle etter planen bli en gigantisk kunstpaviljong i Frognerparken.

Paviljongen skulle lages av den islandske kunstneren Olafur Eliasson. Islendingen regnes som en av verdens fremste samtidskunstnere.

Ifølge planene skulle en rekke kjente artister opptre eller holde utstilling på paviljongen. På listen over aktuelle artister sto blant annet U2, Crosby og Stills & Nash.

Ledelsen i Artlab ønsker ikke å kommentere stevningen av Hydro, men ifølge DN skal selskapet allerede ha mottatt 20 millioner kroner fra Hydro for sitt arbeid.

Mer folkelig
Hydro forklarer på sin side bruddet med at selskapet ønsker seg en mer folkelig markering.

- Vi ville heller investere i et arrangement med opplevelser for publikum, snarere enn så vidt eksklusiv installasjonskunst. Vi håper det blir mer folkelig, sier Ditlev-Simonsen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.