Stiller odds på rentemøtet

De fleste makroekspertene venter økt rente fra Norges Bank, men ikke denne uken. Sjekk hva bookmakerne tror.

15.03.05 06:23

Det er ikke bare sport du kan ta oddsveddemål på. Spillselskapet Unibet stiller nå odds på onsdagens rentemøte i Norges Bank.

Satser du 100 kroner på at Norges Bank øker renten under morgendagens rentemøte, gir Unibet deg igjen 425 kroner.

Går renten ned, får du igjen 2500 kroner hvis innsatsen er en hundrelapp.

En uendret rente gir bare en gevinst på 18 kroner på hundrelappen. Du får altså tilbake 118 kroner.

Stemmer med markedet
Oddsene ser ut til å stemme godt med det synet som råder blant makroekspertene i banker og meglerhus, nemlig at det går mot en renteoppgang, men ikke så raskt som på denne ukens rentemøte.

TV 2 Nettavisen skrev i går at DnB NOR Markets justerer sitt rentesyn, og nå venter en raskere renteoppgang. Men heller ikke DnB NOR Markets tror på noen renteendring denne gangen.

Sjeføkonom Harald Magnus Andreassen i First Securities strekker seg imidlertid til at det kan være en 25 prosents sannsynlighet for at det kommer et hopp denne uken.

- Engasjerer
Du kan spille hos Unibet helt frem til beslutningen tas klokken 14 i morgen, onsdag.

- Renteutviklingen påvirker alle – enten de har gjeld eller formue. Og det er få andre temaer som får like mye oppmerksomhet i pressen enn spekulasjoner rundt mulige renteendringer. En rekke økonomieksperter uttaler seg med overbevisning, men ingen kan med sikkerhet vite utfallet av rentemøtet. Spill på renteutviklingen engasjerer mange, og vi opplever at rentespill er veldig populært blant våre kunder. Ingen tvil om at renteutviklingen engasjerer mange, sier markedssjef i Unibet Norge, Bjørnar Thommessen.

Neste endring
Unibet har også åpnet for spill på hvordan rentenivået utvikler seg i løpet av året. Det kan blant annet spilles på når du tror neste renteendring finner sted og hvilket nivå det er på rentenivået til Norges Bank ved utgangen av året.

Her viser oddsene tydelig at det ventes en renteendring i løpet av andre kvartal.

Kommer det en endring i andre kvartal, får du bare 90 kroner i gevinst hvis du satser en hundrelapp.

Drøyer det til tredje kvartal, får du hele 425 kroner i gevinst, og skjer det ikke noe før fjerde kvartal, kan du vinne 550 kroner på hundrelappen, slik det ligger an nå.

Satser du på at det drøyer til 2006 eller senere, blir gevinsten 700 kroner.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.