Advokat Mona Høiness og meglerne har ikke funnet kjøpere som vil betale 125 millioner kroner for eiendommen på Frogner, som Nettavisen har omtalt flere ganger tidligere.

– Det er det største og flotteste huset på Frogner. Det er Frogners «Downton Abbey», en veldig herskapelig eiendom, sa Tom. E. Johnsen i Sem & Johnsen til Nettavisen da huset først ble lagt ut for salg.

Eiendommen ligger i et av Oslos dyreste boligområder, som blant annet huser ambassader, kjendiser og noen av landets rikeste.

Luksuseiendommen har et tomteareal på 1,3 mål, og et bruksareal på 750 kvadratmeter. Men det har ikke kommet noen bud til prisantydningen på 125 millioner kroner.

Fredag kom det imidlertid en ny bolig for salg: Tjenesteboligen på eiendommen, som er prissatt til 28 millioner kroner.

Mona Høiness er knapp når Nettavisen ber om en kommentar på hvorfor tjenesteboligen til den luksuriøse eiendommen er lagt ut for salg.

– Jeg gir ingen intervjuer av privat karakter, så denne samtalen kan vi bare avslutte, sier Mona Høiness til Nettavisen på telefon.

Som følge av den vanskelige salgsprosessen, valgte kjendisadvokaten tidligere i år å leie ut tjenesteboligen til 29.000 kroner i måneden.

Splitter eiendommen

Jan Fredrik Bonde er eiendomsmegler i Sem & Johnsen. Han opplyser til Nettavisen at Mona Høiness har gitt dem oppdraget å forsøke å selge tjenesteboligen separat. Denne delen av eiendommen er imidlertid ikke tinglyst.

– Vi ønsker selvfølgelig å selge hele, men dette er nå et alternativ vi prøver oss på, sier megleren til Nettavisen.

Tjenesteboligen skal være godt egnet for seksjonering, og vil være et ypperlig alternativ som en liten byvilla i sentrum vest, med dobbel garasje og hage, opplyser megleren.

Tjenesteboligen på 150 kvadratmeter går over tre etasjer med balkong. Det er stuer i alle tre etasjene, tre bad, et stort soverom og et par sovealkover, samt parkering inne på eiendommen.

Ved et eventuelt salg av tjenesteboligen, vil eiendommen tinglyses.

Eiendomsmegler Bonde mener prisen på 28 millioner for en murvilla på Frogner slettes ikke vil være avskrekkende.

– Kjøpergruppen er relativ stor, og dette kan nok være interessant for mange, sier han.

Megleren understreker at kjendisadvokaten og meglerfirmaet ikke har gitt opp troen på å selge eiendommen samlet til 125 millioner kroner, inkludert tjenesteboligen, men sier at det ikke er enkelt.

Dermed ligger nå både hele eiendommen og tjenesteboligen samtidig ute for salg.

– Hvem er det som har 125 millioner å kjøpe bolig for?

– Det er selvsagt svært bemidlede mennesker som har råd til det. Det kan være en ambassade, et firma eller utenlandskboende nordmenn, sier han, og viser til at de for kort tid siden solgte en eiendom på Bygdøy for over 200 millioner kroner.

Les også: Får ikke solgt landet dyreste bolig: Nå leier Mona Høiness ut

Arvestrid

Det praktfulle villaen har imidlertid en kontroversiell forhistorie. Det var kjendisadvokatens langvarige vennskap med Per og Synnøve Urdahl som er grunnen til at hun i dag eier eiendommen.

I testamentet til det gamle ekteparet ble Høiness utpekt som arving til parets formue, på i overkant av 100 millioner kroner.

Dette falt ikke i god jord hos slektningene, som gikk til søksmål mot stjerneadvokaten. Den gangen ble eiendommen anslått til å ha en verdi på 70 og 100 millioner kroner.

Arvestriden ble avgjort i Borgarting lagmannsrett i 2014. Høiness vant på alle punkter, og arvingene anket ikke dommen til Høyesterett.

Les også: Mona Høiness selger Frogners «Downton Abbey»