*Nettavisen* Økonomi.

Stjerneadvokat fikk smekk

Foto: (Foto: Wikborg Rein)

Styret i advokatfirmaet Wikborg Rein har gitt en streng irettesettelse til den profilerte advokaten Einar J. Greve, fordi Greve har utført transaksjoner som er i strid med firmaets interne regelverk.

22.12.03 11:22

- Dette er et brudd som styret i Wikborg Rein ser svært alvorlig på. Vi har et klart og godt regelverk som skal ivareta firmaets økonomiske integritet og uavhengighet overfor klientene, uttaler styreleder i Wikborg Rein, Leif Petter Madsen, i en pressemelding.

- Greve har fått en streng irettesettelse for brudd på firmaets interne regler og pålegg om å selge seg ut av aksjeinvesteringer, som er i strid med regelverket, snarest og senest innen 15. januar, uttaler Madsen videre.

Greve beklager det som har skjedd.

Klikk på bildet for å forstørre.

Madsen uttaler seg på bakgrunn av en gjennomgang og faktavurdering av Einar J. Greves transaksjoner og roller som er utført av revisorfirmaet Kjeldsrup & Wiggen.

Konklusjonen er at Greve ikke har opptrådt i strid med verdipapirloven.

Wikborg Rein har også forbedret rutinene for oppfølging av aksjeinvesteringer.

- Vi har strammet inn våre egne interne rutiner for oppfølging av alle aksjeinvesteringer. I tillegg til en årlig innrapportering fra partnerne selv, vil Managing Partner fremover aktivt kartlegge og følge opp alle investeringer gjort av partnerne i tråd med god Corporate Governance, sier Madsen.

Granskningen av advokat Greve ble iverksatt etter at Dagens Næringsliv satte søkelys på Greves ulike transaksjoner og roller i forbindelse med handler og investeringer som var foretatt av Greves største klient og venn, investoren Jan Haudemann Andersen.

Rundt 30 prosent av aksjonærene i Birdstep Technology ønsker nå Einar J. Greve ut av selskapets styre, melder dn.no. Årsaken er at storinvestor Jan Haudemann Andersen har kjøpt og solgt aksjer i blant annet Birdstep med svært god timing.

Greve var styrerepresentant i Birdstep på vegne av sin gode venn Jan Haudemann Andersen.

Det er en gruppering rundt Geir Brumoen, Olaf Vethe, Åge Øren og Asbjørn Kristiansen som ønsker å erstatte styremedlem Einar Greve med Terje Thon.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.