*Nettavisen* Økonomi.

Stjerneadvokat granskes

Foto: (Foto: Wikborg Rein)

Advokatfirmaet Wikborg Rein vil granske en av sine fremste forretningsadvokater, Einar J. Greve.

02.12.03 08:57

Greve har i mange år vært en av Norges mest profilerte forretningsadvokater. I helgen ble det kalt inn til krisemøte i hans firma, Wikborg Rein. Bakgrunnen var et oppslag i Dagens Næringsliv om Greves tette forbindelser til investoren Jan Haudemann Andersen (bildet).

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Scanpix

- For å sikre en fullstendig gjennomgåelse av fakta og partner Einar J. Greves roller, har vi besluttet å engasjere eksterne konsulenter til å gjennomgå saken, sier styreformann Leif Petter Madsen i Wikborg Rein til Dagens Næringsliv.

Det er særlig forhold rundt teknologiselskapet Birdstep som har interessert Greves partnere i Wikborg Rein. Greve eide et selskap som hadde en eierandel i Jan Haudemann Andersen investeringsselskap, Decibel, som igjen investerte i teknologiboblen Birdstep. Reglene i Wikborg Rein sier at en partner ikke kan investere i et selskap, og samtidig utføre juridisk arbeid for selskapet. Greve utførte slikt arbeid for Birdstep våren 2002.

Også Grevs samboer, Michelle Krefting, er sentral. Hennes selskap, Sorrento, var i følge DN, eier i et annet av Hudemann Andersens investeringsselskaper, Wega. Wega eide aksjer i børsnoterte Ask. Her var Greve styreformann og ytet juridisk bistand.

Jan Haudemann Andersen har vært Norges mest-tjenende private investor gjennom mer en et tiår. Han er særlig kjent som storaksjonær i Tandberg Data og projektorselskapet Ask.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.