Gå til sidens hovedinnhold

Stjerneadvokaten trodde svulsten var en hemmelighet. Så ringte Snåsamannen

Den kjente advokaten Cato Schiøtz sto nylig i et av sitt livs størst dramaer da legene oppdaget en svulst i hodet hans.

TRONDHEIM (Nettavisen Økonomi): For to uker siden fjernet nemlig legene en svulst fra 70-åringens hjerne. Et inngrep han ikke en gang hadde fortalt sin kone om.

Før inngrepet ringte telefonen. Og i andre enden hørte Schiøtz en stemme fra Snåsa.

- Han hadde fått opp et bilde og ville ringe for å berolige meg. Dette er bare en av mange historier jeg har med Joralf Gjerstad.

Det sier advokat Cato Schiøtz (70) om den noe uvanlige telefonsamtalen han hadde med Gjerstad, bedre kjent som Snåsamannen, nylig.

- Det var ingen som visste om svulsten, ikke en gang min kone. Kun jeg og legen som opererte meg. Før inngrepet beroliget legen meg med at svulsten var liten og lå gunstig til, forteller Schiøtz.

Gjentok legens ord

Tre dager senere ringer Gjerstad ham, fordi han har fått høre at vennen skal opereres. Ordene fra Trøndelag, overrasket Schiøtz.

"Dette går bra Cato. For svulsten er liten og ligger veldig gunstig til."

Les også

Durek Verrett kan være skattepliktig til Norge

- Altså helt det samme som legen sa til meg. Så kan man si det er en tilfeldighet, men jeg har flere sånne opplevelser med Gjerstad, sier Schiøtz.

Han fortalte historien første gang på NRKs Ukeslutt i helgen. Overfor Nettavisen utdyper han.

- Mine opplevelser er ikke noe bevis for at Gjerstad har evner. Men jeg tror han har det, fordi jeg har erfart det flere ganger. Og jeg må forholde meg til mine egne erfaringer, sier advokaten som fortsatt er sykmeldt etter inngrepet.

Ville ikke ha hjelp fra sjamanen

Debatten om overnaturlige evner har virkelig tatt fyr igjen etter at det i forrige uke ble kjent at prinsesse Märtha har blitt kjæreste med sjamanen Durek Verret.

- Dersom skolemedisinen ikke kunne hjulpet deg, ville du søkt hjelp andre steder?

- Da hadde det nok vært kreft og game over, men jeg ville nok søkt råd hos Gjerstad. Det som er sikkert, er at jeg ikke ville søkt råd hos Durek.

Les også

Regjeringen kutter erstatning til mobbeofre og barnevernsbarn

- Hvorfor ikke?

- Jeg opplever ham ikke som troverdig. Han er sikkert en utmerket mann på mange måter, men ikke en jeg ville søkt bistand hos. Når han snakker sitter jeg igjen med flere spørsmål enn svar, sier advokaten som likevel tar prinsessen i forsvar.

- Hun fortjener en klapp på skulderen, men så er jeg jo kjent for å forsvare kjettere.

Trygt plantet i skolemedisinen

Overfor Nettavisen understreker Schiøtz at han har stor tillit til legevitenskapen. Bestefaren var professor i medisin, mens faren var og datteren er lege.

- Jeg står trygt plantet i skolemedisinen.

- Hvorfor taler du likevel varmt for de påståtte evnene til blant annen Snåsamannen?

- Fordi det er en erfaring jeg og mange andre har gjort seg. Så vet jeg at det ikke er vitenskapelig bevist. Og det har jo skeptikerne rett i, sier han og legger til:

- Men det er der skeptikerne bommer, mener jeg. Istedet for å avvise, burde de heller sett nærmere på om det kan skje. For ting kan vel skje, selv om vi ikke kan bevise det vitenskapelig.

Kommentarer til denne saken