Gå til sidens hovedinnhold

Stjerneinvestor må i fengsel

Investor Rune Vatne (45) må i fengsel etter å ha råkjørt i en 80-sone. Han kjørte i 177 kilometer i timen i en Ferrari Spider.

Stjerneinvestoren må derfor bak lås og slå i 23 dager, skriver Vårt Oslo.

Han mister førerretten i 37 måneder, ifølge dommen. Skal han få tilbake muligheten til å sitte i førersetet igjen, må han kjøre opp på nytt.

Egentlig ble Vatne dømt til 27 dagers fengsel, men fikk fire dagers tilståelsesrabatt.

Fartsoverskridelsen skjedde 20. august i år, på E16 ved Fønhus i Sør-Aurdal kommune.

Ifølge Vårt Oslo kjørte han en grå Ferrari 488 Spider, som kan ha en toppfart på hele 325 km/t.

Les også: Har tjent 1,3 milliarder på Oslo-luksus

Vatne er ikke den første kjendisen som havner i politiets søkelys. Nyheten om hans råkjøring, kommer kun kort tid etter at tidligere langrennskonge Petter Northug ble tatt for å kjøre 168 km/t i 110-sonen.

Milliardoverskudd

Vatne er investor og eiendomsmilliardær, og har de siste årene blitt en av de største privatinvestorene på på Oslo Børs. Han har gjort det veldig bra gjennom sitt investeringsselskap Vatne Capital, og i 2019 tjente hadde de et resultat på en halv milliard kroner før skatt. Egenkapitalen ble bokført på to milliarder kroner.

Investoren er ikke bare kjent for sitt yrke og sin karriere, det har også vært offentlig interesse rundt hans forhold til Alexandra Joner, som han fortsatt er sammen med.

Saksøkte forretningspartner

Vatne har de siste årene vært forretningspartner med Carl Erik Krefting, men i juni ble det kjent at Vatne saksøkte partneren. Det skal dreie seg om uenighet om salg av eiendommer i Søylen-systemet.

Les også: Spår vanvittig prisvekst: Ekspertene er ikke i tvil om hvilke Oslo-områder du bør investere i (+)

De to har nemlig bygget opp Søylen Eiendom, som har bidratt til at begge har blitt milliardærer. Søkmålet skal ha dreid seg om hvorvidt de er bundet av en aksjonæravtale fra 2017, og hvilke forpliktelser som følger av avtalen, ifølge DN.

Nettavisen har for øvrig ikke lykkes i å få en kommentar fra Vatne.

Reklame

Ny Pyton-bok: Dette er Tommy Sydsæters favoritthistorier med Rhesus Minus