Gå til sidens hovedinnhold

Stjernesmell for Øystein Stray Spetalen - har tapt over hundre millioner kroner

Investoren har tapt 115 millioner kroner det siste året i entreprenørkonsernet BetonmastHæhre.

Entreprenørselskapene Betonmast og Hæhre Isachsen Group slo seg sammen for to år siden, og da var ambisjonene skyhøye for det nye konsernet. 600 millioner kroner ble hentet inn i en rettet emisjon, skriver Dagens Næringsliv (bak betalingsmur).

To år senere har de store ambisjonene fått seg et kraftig tilbakefall, og det betyr også slutten for entreprenørkonsernet.

Les også

Investor Øystein Stray Spetalen: - Veldig mange er feige

«Fusjonen mellom Betonmast og Hæhre Isachsen har vist seg svært krevende, og vi har ikke lykkes med å bygge et velfungerende og lønnsomt entreprenørkonsern. Sterke motsetninger mellom eiergrupperinger samt dårlige resultater, har ledet styret til beslutningen om å gå inn for en splitting av selskapet», skriver styreleder Ole Enger i en pressemelding.

Les også

Øystein Stray Spetalen: - Jens Stoltenberg har en skjult formue på 45 millioner

Stray Spetalen har hatt 524.000 aksjer i selskapet siden våren 2017, og frem til i dag har aksjene falt i verdi med 115 millioner kroner.

Dagens Næringsliv har kontaktet milliardæren for å få en kommentar rundt stjernesmellen.

- Nei, svarer han kontant til avisen i en sms.

Selskapet verdsettes i dag til drøye 2,4 milliarder kroner og har rundt 800 aksjonærer. Utenom Spetalen har mange andre også tapt store verdier, deriblant Folketrygdfondet og Obos som gikk inn med 100 millioner kroner hver for to år siden. Nå har begge tapt 58 millioner kroner.

Les også

Obos-toppen sammenligner aksjer med porno og atomvåpen

Kommentarer til denne saken