Stolt-Nielsen tapte 5 milliarder

Shipping-imperiet til den norsk-amerikanske Stolt-Nielsen-familien tapte intet mindre enn 5,1 milliarder kroner i løpet av fjoråret..

20.02.04 08:26

2003 var et redselsfullt år for både kjemikalietankrederiet Stolt-Nielsen og søsterselskapet Stolt Offshore. 2,2 milliarder kroner forsvant ut av vinduet for Stolt-Nielsen, mens lillebror Stolt Offshore tapte hele 2,9 milliarder.

Kjempetapene kommer på toppen av betydelige regnskapsmessige tap også i 2002.

Glad det er over

- Regnskapsåret 2003 var vanskelig og frustrerende for Stolt-Nielsen. Jeg er glad det er over, sukker konsernsjef Niels G. Stolt-Nielsen.

Begge de to rederiene er dominert av den norsk-amerikanske Stolt-Nielsen-familien, med gamlefar Jacob Stolt-Nielsen (bildet) i spissen. Selskapene er notert ved børsene i både Oslo og New York.

De siste månedene har ledelsen i begge selskaper jobbet knallhardt med å refinansiere butikken. Enden på visa ble at Stolt-Nielsen hentet inn 210 millioner dollar i frisk kapital, mens Stolt Offshore greide å skrape sammen nesten like mye.

Selger aksjer

Som en del av pakken solgte Stolt-Nielsen torsdag 2 millioner aksjer i Stolt Offshore for 24 kroner per stykk. Selskapet har imidlertid til hensikt å delta i den pågående aksjeemisjonen, slik at eierandelen ventes å ende rundt 43 prosent.

En av konsekvensene av aksjesalget er at Stolt-Nielsen nå kan føre sine regnskaper uten å konsolidere inn Stolt Offshore, noe som gjør det lettere for Stolt-Nielsen å nå milepælene i avtalen med kreditorene.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.