*Nettavisen* Økonomi.

Stolt til himmels

Stolt Offshore-aksjen røyk rett til værs under fredagens handel på Oslo Børs. Også Tandberg har flyt på børsen.

14.11.03 16:33

Hovedindeksen på Oslo Børs hadde en jevn kurve hele dagen, og endte opp 0,1 prosent. I de øvrige europeiske markedene er det imidlertid mer oppgang.

- Oslo Børs har falt fire av de fem seneste handelsdagene og henger litt etter, men det er en relativt grei dag med god omsetning, selv om vi ikke får den store kursoppgangen, sier en megler til TDN Finans.

Milliardkontrakt

Børsen innførte fredag morgen børspause i Stolt Offshore-aksjen for å undersøke om forelå ulik informasjon i markedet.

Aksjen hadde da steget 6,2 prosent, etter meldinger om at selskapet hadde sikret seg en milliardkontrakt på Ormen Lange-prosjektet. Kontrakten med Hydro har en verdi på 280 millioner dollar.

32 prosent

Da Stolt Offshore bekreftet ordren ble børspausen opphevet. Oppgangen fortsatte i raskt tempo og ved børsslutt hadde aksjen lagt på seg hele 32 prosent.

Tandberg-aksjen er opp 7,4 prosent til 51 kroner. Finansalalytikere mener interessen for Tandbergs produkter og antallet prospekter ventes å være økende, skriver TDN Finans.

Tandberg holder sin kvartalsoppdatering onsdag ettermiddag og selskapet vil gi en vurdering av utviklingen så langt i kvartalet.

Frontline opp

John Fredriksen har grunn til å smile i dag. Frontline-aksjen legger på seg 2,78 prosent fredag på meldinger om at VLCC-markedet stiger videre.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.