*Nettavisen* Økonomi.

Stoltenberg og Brown i finanskrisemøte

Statsminister Jens Stoltenberg besøker sin britiske kollega Gordon Brown for å diskutere finanskrisen.

11.11.08 19:19

Statsminister Jens Stoltenberg besøker Downing Street tirsdag ettermiddag for å diskutere finanskrisen i forkant av lørdagens toppmøte i Washington D.C.

USAs president George W. Bush har invitert G20-landene, som består av verdens 19 største økonomier og EU, til et toppmøte for å diskutere hvordan verden skal håndtere den globale finanskrisen.

Vil ha overnasjonale tilsyn
Brown har tidligere gitt uttrykk for at han ønsker å styrke Det internasjonale pengefondets (IMF) rolle som vaktbikkje, samt tilrettelegge for overnasjonale tilsyn av markedene.

- Vi kan gjerne diskutere de tekniske virkemidlene, men at vi må gå i den retningen, er helt klart, sa Stoltenberg til NRK i forkant av møtet.

De to statsministerne vil sannsynligvis diskutere situasjonen på Island. Island venter på å få bevilget et kriselån fra Det internasjonale pengefondet.

Påkaller skattekutt
Brown kunngjorde tirsdag at han vil bruke anledningen på toppmøtet til å påkalle en plan om å innføre koordinerte skattekutt i verdens største økonomier, skriver The Times.

- Dette er en mulighet for verden til å samarbeide slik at skattestimuliene i ett land kan dra nytte av skattestimuliene som finner sted i andre land. Det er slik verden kommer til å gjenopprette den økonomiske aktiviteten, sa Brown på en pressekonferanse i Downing Street.

Stoltenberg har en hektisk uke og skal sammen med seks andre norske ministere ha samtaler med EU-kommisjonen i Brussel onsdag. dette er det største norske regjeringsbesøket til Brussel noensinne.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.