*Nettavisen* Økonomi.

Stoltenberg vil ikke øke skattene

Foto: (Foto: Berit Almendingen, TV 2 Nettavisen)

Flere LO-topper krever at Arbeiderpartiet, Sosialistisk Venstreparti og Senterpartiet må love å øke skattene før valget neste år. Men Ap-leder Jens Stoltenberg sier nei.

19.09.04 19:50

Ap-leder Jens Stoltenberg og SV-leder Kristin Halvorsen har forsikret at en ny rødgrønn regjering ikke vil øke skattenivået.

Stoltenberg vil i stedet ha det han mener er et mer rettferdig skattesystem.

- For eksempel går Ap inn for å øke skattene til dem med store aksjeinntekter, mens vi vil senke skattene for dem med lav eller middels inntekt, sier Stoltenberg til NTB, med støtte fra fagforeningsbossen for industrien, Kjell Bjørndalen i Fellesforbundet.

Stoltenberg påpeker at den økonomiske veksten i seg selv sikrer økte skatteinntekter til staten, selv om man beholder dagens skattenivå.

- Dette sikrer finansiering av sosiale reformer, sier Stoltenberg.

Han avviser at Jan Davidsen eller andre LO-topper kan presse Arbeiderpartiet eller den rødgrønne alliansen til å øke skattene. Et felles rødgrønt program før valget i 2005, slik Davidsen ønsker, blir det heller ikke noe av.

- Vi er selvstendige partier med selvstendige programmer. Valgresultatet vil påvirke våre felles politiske mål. Men vi vil fortsette å skrive oss sammen på enkelte emner, slik vi har gjort i skatte-, kultur- og boligspørsmål, sier Stoltenberg.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.