Gå til sidens hovedinnhold

Stor Hydro-avtale i Slovenia

Hydro Aluminium har inngått en langsiktig avtale med det slovenske aluminiumsselskapet Talum som vil ha en årlig verdi på opp mot én milliard kroner.

Informasjonsdirektør Thomas Knutzen i Hydro Aluminium sier det ikke er mulig å sette noen eksakt verdi på avtalen fordi verdien vil variere i takt med utviklingen på metallbørsen i London.

Hydro skal i gjennomsnitt kjøpe 70.000 tonn støpelegeringer fra Slovenia hvert år de neste sju årene, og avtalen kommer i tillegg til en tidligere avtale med slovenerne om kjøp av 50.000 tonn pressbolt hvert år.

Den nye avtalen trer i kraft i 2004 og varer ut 2010.

Hydro aluminium har et årlig forretningsvolum på mer enn 3 millioner tonn støperiprodukter i aluminium. I dette volumet inngår Hydros egen produksjon av primæraluminium på omkring 1,4 millioner tonn, et omfattende nettverk av støperier for omsmelting samt avtaler med samarbeidende selskaper på linje med slovenske Talum.

Hydro Aluminium er nå størst i Europa og ett av de tre ledende innenfor aluminium i verden. Virksomheten er spredt på 28 land og i alt 27.000 er ansatt i selskapet.

Reklame

Black weekend: Salgene fortsetter - Her får du oversikten du trenger