Gå til sidens hovedinnhold

Stor omsetningsvekst for Bohus etter koronanedgang

Bohus fikk et omsetningsfall på 50 prosent etter at landet ble stengt ned i mars, men i april har de hatt en økning på 40 prosent sammenlignet med fjoråret.

Bohus-sjef Arve Nymoen sier til Dagens Næringsliv at han tror årsaken skyldes at folk har mer penger til å ordne opp hjemme når de ikke får brukt pengene på reiser.

Ifølge DN var Bohus kjeden som vokste nest mest i det norske markedet i 2019, med en salgsøkning på seks prosent. Jysk lå på toppen med 6,4 prosent vekst, ifølge tall fra Virke basert på tall fra analyseselskapet Kvarud.

Les også: Handels- og servicenæringen i Oslo har fått en runde juling vi ikke har opplevd siden krigens dager

– Møbelbransjen vokste 3,7 prosent i fjor. Vi tror dette var et oppdemt behov fra året i forveien som ikke var et godt år. Da var strømprisene 25 prosent høyere og da unngår folk å kjøpe kapitalvarer, sier Harald J. Andersen som er direktør for handel i Virke, til DN.

Bohus eies av kjedens kjøpmenn rundt om i landet, og med kapital fra kjøpmennene er det også mulig å bygge et nytt egeneid sentrallager - som de nå bygger i Fetsund i Lillestrøm kommune.

Les også: Konkursras blant klesbutikker i Norge

Logistikken er lagt om, og det er også kortere vei til lageret fra møbelproduksjonen i Øst-Europa enn tidligere - noe som får ned transportkostnadene.

– Tidligere ble 80–90 prosent av importerte sofaer og andre møbler produsert i Asia. Nå har det snudd. Land som Polen og Litauen har tatt over det meste, mens produksjonen i Asia nesten er ubetydelig, sier Nymoen til DN.

Les også: Så mange kalorier sparer du på å velge lettprodukter (+)

Nå har Bohus båtfrakt fra Polen og Litauen til Norge, og kan sende fulle lastebiler med møbler fra hovedlageret til butikker over hele landet.

Reklame

Strømsjokket: Spotpris 77,72 øre - fastpris 24,90 øre

Kommentarer til denne saken