Gå til sidens hovedinnhold

Stor prisforskjell på Blu-ray-filmer

Lyst til å se på filmer i topp kvalitet? Pass på at du ikke betaler for mye.

Mens salget av CD-er stuper, og de fleste satser på musikk lastet ned eller streamet fra nett - er det fortsatt liten tvil om at kvaliteten på spillefilmer er milevis bedre på fysiske formater. Da tenker vi både på utvalg, kvalitet og brukervennlighet.

Prisene har gått ned
Og i løpet av det siste året har prisen på Blu-ray-filmer stupt betydelig, noe som har gjort at det for alvor har vært aktuelt å gi slipp på DVD-formatet.

Les også: Vær forsiktig når du kjøper Blu-ray

Men som med så mye annet, er det til dels enorme prisforskjell på kjøpefilm. Nettavisen har gjennomført en liten «stikkprøve» blant noen av de mest populære nettbutikkene, og resultatet viser at det er til dels enorme prisforskjeller på de samme prisene.

Mye penger å spare
Vi har plukket ut priser på både helt nye filmer, relativt nye klassikere, noen eldre filmer og BBC-serien Life.

Resultatene viser at det virkelig kan være verdt å sjekke prisene før du går til et stort innkjøp. På enkelte filmer er prisen flere ganger så høy på den dyreste nettbutikken i forhold til den billigste - og på enkelte utgivelser er også forskjellen stor fra billigst til nest billigst.

Unngår moms
Oversikten under viser at det er den Jersey-baserte nettbutikken Play.com som totalt sett kommer best ut, der de er enten billigst eller konkurransedyktige på samtlige utgivelser. Mye av årsaken er at de kommer seg utenfor å betale merverdiavgift.

Nettbutikken har også den store fordelen at kundene ikke betaler frakt på noen av sine produkter.

På fraktsiden er også Elkjøp svært konkurransedyktige, og leverer hjem i postkassen din for 10 kroner om du vil at pakken skal sendes som vanlig post. Den lave prisen på frakt, gjør at de på enkeltutgivelser kan være konkurransedyktige på pris, selv om Play ikke betaler merverdiavgift.

- Blander litt epler og pærer
Det har ikke lykkes Nettavisen å komme i kontakt med pressekontakten til Play.com, men Elkjøp kommenterer gjerne saken.

- Vi har som mål å være billigst på alt det vi driver med, men akkurat når det gjelder Play så føler vi at det er å blande litt epler og pærer. For det første er jo konkurransesituasjonen litt annerledes siden de slipper merverdiavgift siden de sender fra utlandet, sier informasjonssjef Åshild Indresøvde i Elkjøp til Nettavisen.

- I tillegg blir det litt som å sammenligne epler og pærer, siden de ikke leverer nøyaktig det samme produktet som oss. Filmene fra dem er ikke nordiske utgaver, noe som ofte betyr at det ikke følger med norske undertekster - som er en viktig merverdi for mange. Det er den fordelen en har ved å handle hos nordiske aktører, mener informasjonssjefen.


* Omregningskurs på 9,4 kroner per britiske pund er benyttet

Kommentarer til denne saken