Stor snuoperasjon på børsen

Etter en rød start, snudde Oslo Børs og endte med kraftig oppgang. It-selskapet Ementor var et av de få selskapene som stupte, etter at de ble slått på målstreken ved tildelingen av en ny storkontrakt.

14.01.04 16:34

Onsdag startet med en hovedindeks som beveget seg på både rødt og blått farvann. Men etter 11.30-tiden har indeksen kun beveget seg oppover. Dagen endte på 181,81 poeng, opp 0,84 prosent siden gårsdagen.

Tirsdag ettermiddag ble Telenor ble valgt som totalleverandør av IKT-løsninger til Helsebygg Midt-Norge for det nye St. Olavs hospital i Trondheim.

Det er ventet at kontrakten vil gi Telenor og samarbeidspartnere en total omsetning på nesten én milliard kroner.

Ementor og Siemens Business Solution også var med i konkurransen, men de ble altså sittende igjen med lang nese. Ementor sank 2,24 prosent onsdag, og hentet seg noe inn fra tidligere på dagen da nedturen var enda større.

Telenor er opp 1,95 prosent, etter nyheten om at selskapet vant den ettertraktede IKT-kontrakten med Helse Midt-Norge, og det ble også kjent onsdag at TV 2 og Telenor skal samarbeide om web-tv.

Tandberg har hatt en sterk vekst de siste dagene, og fortsetter oppturen. Selskapet endte dagen opp 1,27 prosent, etter nedtur på morgenkvisten. Tandberg Data stiger 0,97 prosent, og Tandberg Storage er opp 10,24 prosent. Siden børsdebuten i begynnelsen av oktober har selskapet steget med over 130 prosent.

Børskjempene Norsk Hydro og Statoil endte begge i pluss. De to oljeselskapene steg henholdsvis 0,69 og 1,00 prosent. Norske Skog gikk opp etter positive rapporter fra utenlandske meglerhus. Selskapet sluttet på 2,22 prosent opp.

Shippingsektoren med Frontline i spissen har fosset frem den siste tiden, og ser ikke ut til å gi seg med det første. Frontline er opp 1,02 prosent. Dette er gode nyheter for storaksjonær John Fredriksen, som i løpet av formiddagen har blitt over 70 millioner kroner rikere. Også Golar LNG trekker Fredriksens portefølje opp, gassrederiet har steget hele 4,27 prosent.

RCCL er opp 1,20 prosent. Rederiet Belships stiger i takt med resten av bransjen, med 16,94 prosent. Dermed ligger selskapet på toppen av dagens vinnerliste.

Det er 37 selskaper som gikk ned, mens 89 steg. Det ble omsatt aksjer og grunnfondsbevis for rundt 2,6 milliarder kroner.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Økonomi

Annonsebilag