Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

NA24.no

Storaksjonærene kritiske til Orkla-håndtering

Foto: Heiko Junge / SCANPIX
Flere av de store aksjonærene i Orkla er svært kritiske til styrets avgjørelse om Finn Jebsens avgang.

Mange av aksjonærene som ikke er representert i styret er skeptiske til måten Orkla-styret har behandlet saken på. Mye tyder på at de øvrige storaksjonærene er i kontakt i forhold til å få saken opp på neste møte i bedriftsforsamlingen 17. februar, skriver Dagens Næringsliv.

Orklas største aksjonær er Folketrygdefondet, som eier 12 prosent. Ifølge administrerende direktør Rune Selmar i fondet er det naturlig at man blir bekymret når et selskaps styre ber selskapets konsernsjef om å fratre.

- Folketrygdfondet søker å investere i selskaper der vi har tillit til ledelsens drift av virksomheter, sier Selmar til Dagens Næringsliv.

Flere av de store aksjonærene skal reagere på at det bare er Stein Erik Hagen av aksjeeierne som har styreplass. Gjennom sitt familieselskap Canica eier Hagen 9,5 prosent av Orkla. Det er ingen som tviler på avgjørelsen om å få bort Jebsen, men bekymringen for at Hagen har mer makt enn aksjeporteføljen skulle tilsi er til stede.

Tirsdag hadde ikke Harald Arnkværn, som er leder for bedriftsforsamlingen i industrikonsernet, fått tilbakemelding fra noen misfornøyde aksjonærer.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!