*Nettavisen* Økonomi.

Stordalen sikret seg opsjonsavtale

Foto: (Foto: Erlend Aas/SCANPIX)

Etter mandagens problemer i styret til Capona, kastet Petter A. Stordalen seg på første fly til London og fikk ordnet en opsjonsavtale for å kjøpe aksjene han ønsker seg i Choice Hotels.

Selv om han kontrollerer om lag 70 prosent av aksjene i svenske Capona, så kontrollerer ikke Stordalen styret i selskapet.

I går sa styret nei til å kjøpe aksjer for 440 millioner kroner i Choice Hotels, men Stordalen lar seg ikke stoppe, skriver Dagens Næringsliv.

Etter styremøtet hev han seg på første fly til London for å møte representanter for det amerikanske selskapet K Capital. Det er K Capitals aksjer i Choice Hotels Stordalen gjerne vil ha kloa i – og det fikk han midlertidig.

Stordalen sikret seg nemlig en opsjonsavtale som innebærer at han i et halvt år kan kjøpe de 41.6 prosent av aksjene som K Capital kontrollerer i Choice Hotels til samme pris som Capona opprinnelig skulle betale.

Og siden Stordalen selv ser avgjørelsen i styret til Capona som midlertidig, kan det se ut som fusjonsplanen mellom Capona og Choice Hotels kan ordne seg.

- Jeg var selvfølgelig ikke fornøyd med beslutningen Caponas styre kom med. Det var en molotovcocktail for å si det sånn. Derfor dro jeg umiddelbart til London for å få en ny avtale med K Capital. Og målet er uendret, og tidsplanen er også i nærheten av det samme. Choice skal slås sammen med Capona, sier Stordalen til DN.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.