Gå til sidens hovedinnhold

Stordalen slår hotell konkurs: - Rett og slett ikke forsvarlig å drive hotellet lenger

Stor nedtur for milliardæren.

I august skrev Nettavisen Økonomi om hvordan Petter Stordalen hadde slitt med å få fart på den voldsomme hotellsatsingen han satte i gang i Stavanger for noen år siden.

Stordalen tapte 250 millioner kroner på hotellene gjennom oljekrisen (2015-2017), og ytterligere 90 millioner kroner i 2018. Til tross for forbedringer i 2019, tapte Stordalen rundt 70 millioner kroner før skatt på hotelldriften i Stavanger i fjor, og nå har milliardæren slått et av hotellene konkurs.

Les også: Olav Thon: - Vi klarer oss fint uten så mye statstøtte

- Jeg kan bekrefte at vi i dag har begjært oppbud for Comfort Hotel Stavanger. Vi har strevd en stund der, og nå er det rett og slett ikke forsvarlig å drive hotellet lenger, sier konsernsjef i Nordic Choice, Torgeir Silseth, til Aftenbladet, ifølge E24.

Se de nitriste tallene for hotellkongens satsing i Stavanger:

Gått i minus lenge

Konkursen betyr at rundt 13-14 ansatte må finne seg noe annet å gjøre, siden de mister jobbene sine. E24, som gjengir Aftenbladet, skriver at hotellet har blødd penger de siste fem årene. Det skal ha gått med rundt 12 millioner kroner i minus siden 2015, og i 2019 ble resultatet 5,3 millioner kroner i minus.

Silseth opplyser at dette er første gang et hotell i Stordalen-konsernet går konkurs på over 25 år, og at det viser hvor ekstrem situasjonen er i disse dager. Konsernsjefen hevder at de likevel vil gjøre sitt beste for at de ansatte ikke skal stå helt på bar bakke fremover, ved at de skal prøve å ta ansvar og hjelpe alle til å få nye jobber i Nordic Choice-systemet, skriver E24.

Hotellkongen har imidlertid ikke gitt opp Stavanger-satsingen:

Hadde troen på 2020

Da Nettavisen Økonomi snakket med driftsdirektør Jannica Landmark-Rosén i august i fjor, fortalte hun at kjeden hadde store forventninger til at 2020 var året der trenden i Stavanger skulle snu. Så kom koronapandemien.

- Vi hadde tykke ordrebøker på alle Clarion-hotellene, sa hun i august.

Året 2020 ble som de fleste har fått med seg, et mørkt år for hotellbransjen i hele landet, etter nedstenginger og restriksjoner som rystet hele bransjen til innvollene.

«Det er fremdeles usikkerhet knyttet til hvor lenge covid-19-pandemien vil vare og hvordan dette vil påvirke virksomheten. Ledelsen forventer en gradvis økning av omsetningen siste halvår 2020 og i 2021, og håper å passere pre-korona-nivå i 2022», skrev styret i Stordalen-konsernet i fjor.

Kommentarer til denne saken