KVADRATUREN (Nettavisen Økonomi): Nettavisen treffer hotelleieren i november på en sjarmoffensiv i regi av NHO Reiseliv for å få flere til å begynne i hotell- og restaurantbransjen.

Treffet ble avholdt før smitteoppblomstringen og de nye nedstengingene. Flere hoteller og restauranter har slitt med å få tak i kompetent arbeidskraft. Stordalen får umiddelbar respons fra 300 fremmøtte, mange med minoritetsbakgrunn, når han fra talerstolen legger ut i velkjent stil.

På tomannshånd etterpå sier han at det aller viktigste for Nordic Choice Hotels er å se litt bak fagkompetansen, bak CV-en til arbeidssøkerne:

- Hvilket menneske er her? Måten du er på, er viktig for oss og kulturen vår. Samspillet i Nordic Choice består av økonomer, resepsjonister, markedsføring, renhold, servering, alt innenfor ett og samme hus.

Les også: Gunhild Stordalen har økt formuen med flere millioner

Ingen språkbarriere

- Hvis du ikke kan språket, er arbeidsplassen den beste måten å lære språket på. Og det er begrenset hvor mye språk du kan hvis du er god til å lage mat eller jobbe med renhold eller i resepsjonen. Men hele ideen vår er å finne menneskene og se du passer inn, sier Stordalen til Nettavisen Økonomi.

Og enkelte av tilhørerne utmerket seg raskt med tilbakemeldinger han satte pris på.

- Når jeg står på scenen, ser jeg jo den enorme gleden, entusiasmen og smilen, motivasjonen. Jeg pratet gjennom foredraget med åtte-ti mennesker i salen. I en klassisk rekrutteringsprosess med intervjuer og tilsvarende, får du sjelden den samme entusiasmen og begeistringen som her inne.

Hotelleieren er imponert over det han ser hos de som var til stede, det enorme ønsket om faktisk å få jobb.

- Jeg har møtt veldig mange mennesker, og de vil bare én ting: Å ha en jobb å gå til om morgenen. Og her møter jeg altså 300 mennesker, som alle er positive og glade.

Les også: Stordalen gråtkvalt på «Senkveld» etter datterens nødskrik: – Det hadde blitt stigmatiserende

Rett innstilling

Stordalen sier han har sett på veldig mange av de Nordic Choice-kjeden ansetter. Mange av dem ansettes ikke i det hele tatt på grunn av CV-ene, men på grunn av de menneskene de er. Har de den rette innstillingen, kan Choice-kjeden lære deg veldig mye.

Det viktigste i et jobbintervju er ikke hva du ikke skal si, men hva du bør si: Dette er det jeg har lyst til å jobbe med, og dette er det jeg føler jeg kan.

- Du har lyst til å gå på jobb «på morran», og du er opptatt av å levere. Det er viktig, og så er det viktig å utstråle litt positiv motivasjon og energi. Jeg liker også at folk er åpne og ærlige om sine gode sider og ting de har utfordringer med. Da er det mye lettere å guide i riktig retning.

Stordalen sier han har vært så heldig gjennom karrieren å ansette folk som er bedre enn ham selv. Han trekker frem konsernsjefen Torgeir Silseth som det første og beste eksemplet, men det gjelder flere andre også.

Les også: Fortvilet over nedstengingene: – Ansatte gråter på jobb

Respekt

- Så er jeg veldig opptatt av at man skal ha respekt for andre mennesker og gjensidig respekt for hverandre. Nordic Choice har blant annet vært aktive i «Pride» og i mange saker.

- Det er ikke fordi vi skal være så politiske, men det er en viktig del av kulturen vår, og vi firer ikke på det. Dette handler om menneskerettigheter, og det er en menneskerett å elske hvem du vil.

Han egen karriere har ikke alltid gått på skinner. 59-åringen fikk i 1996 sparken av hovedaksjonær Stein-Erik Hagen i Steen & Strøm, et selskap Stordalen hadde vært medeier i siden 1992. Lærdommen var at det er eierne som bestemmer i et selskap.

- Hvis man er uenig om retningen for et selskap, er det naturlig at det er de som eier selskapet som bestemmer hva som skal skje. Men det var en fantastisk mulighet for meg, fordi jeg hadde jobbet mye med kjøpesentre, og Steen & Strøm var en kanonsuksess.

Les også: Kaos ved Stordalens prestisjehotell etter virusangrep

Ut på topp

- Jeg følte at jeg gikk ut på topp, sier hotellmannen. Han har vært inn og ute av kjøpesentre gjennom den store grupperingen Sektor Gruppen, som nå er eid av finske Citycon.

- Har du hatt noen triks eller tips som har fått deg dit du er i dag?

- Jeg har tatt de mulighetene som har kommet langs veien. Jeg hadde jo ingen mulighet til å drømme om at jeg skulle få jobb som senterleder hos City Syd i Trondheim den gangen i 1987, og så fikk jeg det. Deretter ble jeg headhuntet av Atle Brynestad.

- Da tenkte jeg at du sitter der og har en super jobb og tjener bra og har suksess, men nå må jeg ta sjansen og gjøre noe nytt. Så begynte jeg å jobbe for ham, og Brynestad drev med både kjøpesentre og eiendom, svarer Stordalen.

Brynestad eide også kleskjeden BikBok, og plutselig var Stordalen adm. direktør i BikBok et år.

Ble livet mitt

- Livet tar en sving du ikke venter, og da jeg måtte ufrivillig slutte i Steen & Strøm i 1996, kom hotell opp som en mulighet. Det begynte som en investering i livet mitt, og så ble det livet mitt.

- Hva er det beste rådet du har fått i karrieren?

- Det viktigste rådet på mange måter er faktisk å stille opp og gjøre det, ikke bare tenke på det. Jeg hadde aldri vært der jeg er i dag, hadde jeg ikke fått på det intervjuet og reist til Trondheim. Det handler jo selvfølgelig litt om CV-en og hvor du jobber, men det handler veldig mye om hvem du er som menneske.

- Hva mener du er din viktigste egenskap?

- Det er at jeg er veldig glad i mennesker, og jeg er genuint opptatt av andre mennesker. Jeg synes menneskenes historie er spennende.

Verken drøm eller planer

- Hele Nordic Choice er et sånt selskap, og Torgeir Silseth er det beste eksempelet på det. Han begynte som kokk og hadde aldri verken noen drøm eller planer om å ende som konsernsjef. Nå har han sittet der i 20 år.

- Du må ha sett noe i ham ganske raskt?

- Jeg så det med én gang. Første gang jeg så Torgeir, så jeg at alle de andre lederne forholdt seg litt til ham. Han hadde en naturlig trygghet og aldri forlatt Vatnefjorden (hjemstedet, red.anm.) og de verdiene han hadde med seg derfra.