*Nettavisen* Økonomi.

Store kutt: Dagens Næringsliv tilbyr alle ansatte sluttpakker

 

STORE KUTT: Forrige uke ble det kjent at DN må kutte 30 millioner kroner. Torsdag morgen ble alle ansatte tilbudt sluttpakker. Foto: (NTB scanpix)

Mediehuset skal kutte 30 millioner kroner. Torsdag morgen tilbys alle ansatte sluttpakker.

19.09.19 10:56

Saken oppdateres

Nyhetene skapte trykket stemning i redaksjonen torsdag morgen, melder bransjenettstedet Medier24.

I forrige uke ble det gitt beskjed fra mediehuset om at 30 millioner kroner skal kuttes.

Hele 25 millioner kroner skal kuttes på personalsiden.

Både redaktører og journalister

Torsdag morgen var det nytt allmøte i Dagens Næringsliv. Ifølge kilder til Medier24 er alle ansatte tilbudt åpne sluttpakker. I dag har mediehuset i overkant av 200 ansatte.

Ifølge kildene i mediehuset skal det kuttes på både redaktørstillinger og journalister. Og det blir store omorganiseringer for å gjøre organisasjonen mer effektiv.

Klikk på bildet for å forstørre.  

FEILVURDERT: Sjefredaktør i DN, Amund Djuve, mener han har feilvurdert DNs situasjon.  Foto: Jarl Fr. Erichsen (NTB scanpix)

Sjefredaktør Amund Djuve fortalte Medier24 i forrige uke etter kuttene ble offentlig, at han hadde gjort feilvurderinger.

– Jeg skulle ønske at jeg satte i gang en kraftigere omstilling av organisasjonen tidligere. Jeg har feilvurdert hvor fort vi skal klare å hente inn inntekter fra nye forretningsområder - og jeg har undervurdert hvor kraftig annonsefallet har vært på papir, sa han i forrige uke.

Store kutt i søsteravisen

For ti dager siden kom nyheten om at også Morgenbladet kutter betraktelig, som er eid av samme selskap som Dagens Næringsliv. I avisen har det vært opprør internt etter fagbladet Journalisten onsdag rapporterte at alle ansatte vurderte i slutte i protest mot sjefredaktøren.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.