– Det er vanskelig å si noe når vi ikke vet flere detaljer. Jeg har registrert at dette er et selskap som har hatt ganske store økonomiske problemer, også før strømkrisen. Jeg er ikke kjent med om de har fastpriskontrakter eller hvordan det er innrettet. Så det kan jeg nesten ikke kommentere, sier Støre til Dagens Næringsliv.

Torsdag kveld ble det kjent at Rec Solar Norway i Kristiansand og Porsgrunn vurderer å stanse produksjonen i inntil 26 uker på grunn av de høye strømprisene. En endelig avgjørelse vil bli tatt de nærmeste dagene.

– Vi har på ingen måte gitt opp at Rec Solar skal velge å bli værende i Norge, skriver forbundsleder Frode Alfheim i Industri Energi i en epost til NRK.

Har hatt dialog

Forbundet som organiserer de 250 ansatte i Rec Solar Norway jobber for å hindre at produksjonen stenger som følge av strømprisene, slik selskapet har varslet.

– I dagene og ukene som kommer, vil vi både ha fokus på medlemmene våre, som etter alt å dømme møter permitteringsvarsel, og jobbe mot både bedrift og myndigheter for at produksjonen skal fortsette her i landet.

Bedriftsledelsen i Rec Solar Norway var fredag i dialog med de tillitsvalgte om mulige permitteringer, og ifølge Fædrelandsvennen vurderer ledelsen om driften innstilles midlertidig eller legges helt ned.

Milliardunderskudd

Ifølge Fædrelandsvennen hadde Rec Solar, som produserer solenergisystemer for hjem, bedrifter og verktøy, et underskudd på nesten 2,4 milliarder kroner i 2021. Det er fire ganger så mye som inntektene.

NTB har forsøkt å kontakte administrerende direktør i selskapet, Jan Eno Bicker, fredag, men har foreløpig ikke lyktes i å få tak i han. Torsdag uttalte han til VG at den endelige beslutningen vil tas i løpet av fredagen og at pressemelding vil bli sendt ut.

Næringssjef i Porsgrunn kommune, Øyvind Solbakken, sier til Telemarksavisa det er alvorlige signaler som kommer.

– Det kan bli snakk om et betydelig antall permitteringer, men vi vet foreløpig veldig lite. Vi jobber nå med å få en dialog og bli orientert. Foreløpig har det vært vanskelig å få noen svar, sier han.

Næringssjefen har vært i kontakt med både leder av Industriparken, Sverre Gotaas, og Nav om saken.