*Nettavisen* Økonomi.

Store prisforskjeller på Ikea

Til tross for at det er samme selskap, er det store variasjoner i prisene du finner på Ikea i Norge og Sverige.

De aller fleste varer er billigere å kjøpe i Sverige, fremfor i norske butikker. Mat, sprit, sigaretter, babyutstyr og tv er blant eksemplene på varer du kan spare mange penger på å kjøpe over grensen.

Men det er ikke alltid lurt å gjøre innkjøpene i Sverige. For skal du handle på Ikea gjelder det å holde tunga rett i munnen.

Billigere seng og sofa i Norge
I enkelte tilfeller kan du spare en del på ha finne nærmeste svenske Ikea-varehus. Men det er også enkelte produkter som svenskene bør reise hit for å handle.

En tre-seter av merket Nikkala koster for eksempel 2.950 kroner på et norsk varehus. Hos broderfolket må du ut med nesten 3.050 norske kroner, selv om den svenske kronen er svakere enn på mange år.

Hopen dobbeltseng koster 1.575 kroner i Norge, mot 1.880 norske kroner i Sverige.

- Sjekk prisen i forkant
Men stort sett er koster det mindre å gjøre innkjøpene i de orginale blågule varehusene. En treseters sofa fra Karlanda sparer du for eksempel 600 kroner, mens spisebordet Bjursta koster rundt 650 kroner mindre. For mens prisen på spisebordet er 2.450 kroner her hjemme, må du ut med 1.800 norske kroner over grensen. Også stoler og madrasser er rimeligere.

- Vi har en veiledende pris,og så kan man justere hvis det er konkurranse på et spesielt produkt. Vi kan justere med 15 prosent opp eller ned, og som oftest justeres prisen ned. Vi har mål om å være prisledende, sier PR-ansvarlig Camilla Lindemann i Ikea Norge til TV 2 Nettavisen.

Lindemann mener hun som forbruker ville sjekket prisene i både Sverige og Norge før innkjøp, enten ved å ringe til varehusene eller ved å gå inn på hjemmesidene til Ikea.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.