*Nettavisen* Økonomi.

Store tap etter streik

Kjøttbedrifter anslår å ha tapt mellom 70 og 100 millioner kroner på transportstreiken. Næringsmiddelbedriftene har tapt 400 millioner.

– Det er vanskelig å ha nøyaktig oversikt ennå, men våre fem største medlemmer har et samlet omsetningstap på rundt 70 millioner kroner, sier administrerende direktør i forbundet, Dag Henning Reksnes, til Nationen. Han tror at det samlede tapet for kjøttbedriftene vil ligge et sted mellom 70 og 100 millioner kroner.

– For enkelte vil det bety et negativt åreresultat. Underskuddet må dekkes inn i driften og således blir resultatet av streiken enda verre, sier Reksnes.

– Vi har under hele streiken vært opptatt av den konkurransevridningen som har oppstått når Gilde har fått eksponert sine varer, mens bedrifter som Spis, Nordfjord Kjøtt og Skjeggerød er rammet av streik og store merkevarer som ikke kom ut. Tapet som følge av dette har vi ikke oversikt over, men det kan bli enda større enn omsetningstapet, sier Reksnes til avisen.

Han tror det vil ta noen uker før alt går som normalt hos kjøttbedriftene.

Også medlemmene i Næringsmiddelbedriftenes Landsforening har lidd store tap som følge av streiken.

– Vi har tapt rundt 400 millioner kroner på streiken, sier direktør Knut Maroni til Nationen, men understreker at han ikke har finregnet på tallene.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag