Gå til sidens hovedinnhold

Storebrand-fest på børsen

Administrerende direktør Idar Kreutzer mottar jubel på en het Oslo Børs. Både Storebrand-aksjen og hovedindeksen løftet seg til toppnoteringer mandag.

Oslo Børs hovedindeks hevet seg 0,53 prosent og endte på 151,14 poeng, hvilket er nok en ny årsbeste. Børsen omsatt mandag aksjer for 1,7 milliarder kroner.

Sammen med Statoil og Norsk Hydro, som økte henholdsvis 1,5 og 0,3 prosent, bidro Storebrand-aksjen til løftet gjennom å legge på seg 2,4 prosent. Adm. direktør Idar Kreutzer og hans folk kan glede seg over at aksjen har sitt høyeste nivå siden tidlig i juli 2002.

Selskapet avholdt i forrige uke presentasjoner av kvartalsresultatet for utenlandske investorer i Storbritannia. Presentasjonene har fått god mottagelse, ifølge markedsaktører.

- Det virker som at de fleste var positive og ble betrygget, sier en megler til TDN Finans.

I en oppdatering fra meglerhuset Carnegie ventes en betydelig reprising av Storebrand.

- Storebrand er det reneste spillet på forbedringer i Ifs resultater, en børsnotering av If vil eksponere verdier, tilliten til inntjeningen i Liv har økt, Finansbanken-risikoen er redusert, og det kan komme nye forsøk på å ta over Storebrand", skriver analytiker Thomas Svendsen.

Carnegie venter at Storebrand-kursen de neste 12 månedene gradvis vil nærme seg det historiske gjennomsnittet, melder TDN Finans.

Gullselskapene International Gold Exploration (IGE) og Ecuanor øker begge med omlag 14 prosent. IGE stiger på børsmeldingen om at MinMet vil benytte sin opsjon på kjøp av 50 prosent av Bjørkdalsgruven AB av International Gold Exploration (IGE). Kjøpesummen er 188 millioner aksjer i MinMet.

Høy oljepris bidro også indirekte til å løfte John Fredriksens Frontline med 4,3 prosent. En stabilt høy oljepris vil sannsynligvis styrke mulighetene for at OPEC vil øke produksjonen, hvilket betyr økt aktivitet for tankrederier. Sabotasjen av oljerørledningen mellom Irak og Tyrkia bidrar også til at markedet venter økt aktivitet i gulfen.

Reklame

Dette må du vite om årets Formel 1-sesong