Gå til sidens hovedinnhold

Storhamstring i Storebrand

Fusjonsryktene har ført til hamstring av Storebrand-aksjer. De siste tre dagene har det blitt handlet aksjer for over 800 millioner kroner.

Det skriver Dagens Næringsliv.

Noe av handelen er det Storebrand selv som står for, men likevel har de tre siste dagene vist en handel langt over normalen for aksjen.

Den finske grenen av Nordea har virkelig vært på shopping. I forrige uke kjøåte selskapet Storebrand-aksjer for 50 millioner kroner. Til sammen sitter Nordea-bankene på rundt 1,5 prosent av Storebrand-aksjene, skriver avisen.

Nordea-kjøpet har igjen utløst rykter om et oppkjøp av Storebrand, men styreformann Leiv Nergaard ønsker ikke ovenfor Dagens Næringsliv å kommentere ryktene.

Han forstår derimot godt hvorfor fusjonsryktene går rundt de nordiske finansinstitusjonene.

- Hvis du ser bort fra Dnb Nor er det en stund siden det har vært noen store kombinasjoner i Norden. Når det nå går mot bedre tider for finansbransjen er det ikke unaturlig at folk vvurderer sin egen plattform og ser på hva de mangler. Når mange nok tenker slik, oppstår det rykter, sier Nergaard til DN.

Bankanalytiker Sigmund Håland i ABG Sundal Collier mener Nordea greit kan kjøpre et kjøp av Storebrand.

- Nordea har en markedsverdi på over 150 milliarder kroner - over ti ganger så mye som Storebrand, og vil ikke ha noen problemer med å finansiere et kjøp, sier han.

Reklame

De beste kuppene du gjør på Milrab-salget