VG-saken, som ble publisert søndag formiddag, omhandlet Falcks årsresultat fra 2019, med underskudd på over en halv million kroner.

Falck selv erkjenner tapet i et Facebook-innlegg, mener han har «tatt det som en mann» og brukt av sparepengene for å kunne betale alle sine ansatte.

Les også: Charter-Hilde føler seg hengt ut av VG: - Krenkende og respektløst

Fyrer løs mot journalisten

I det samme innlegget kommer derimot plateprodusenten også med kraftig skyts mot Talseth, som førte artikkelen i pennen.

«Thomas Talseth har vært etter meg i en årrekke. Husker ikke helt hvor det startet, men husker jeg outet ham som en av de som byttet platene han fikk fra plateselskapene i røyk på Platekompaniet», skriver Falck i innlegget sitt.

Deretter mener han at Talseth, i sin tid som redaktør i ungdomsmagasinet Spirit, bevisst ga en av Falcks produserte plater dårlig kritikk, samt påvirket P3 til å unngå å spille låtene fra artisten hans, Sofian.

Falck har fått en rekke sympatierklæringer fra fremtrende profiler fra kulturlivet generelt og musikklivet spesielt. Men påstanden om Spirit og NRK P3 blir imøtegått av radiokanalens tidligere sjef, Nils Heldal, i diskusjonstråden på Facebook.

- At Petre og Spirit var i ledtog mot deg og bestemte seg på et eller annet kammers om å ikke playliste Sofian, er bare konspiratorisk teit, skriver Heldal.

Blant dem som uttrykker sin støtte til Falck for Facebook-innlegget, finner man Morten Andreassen. Han er selv mangeårig manager i musikkbransjen, venn av kronprins Haakon og nå advokat i Advokatfirmaet Elden. Også suksessforfatteren Henrik Langeland, manager Erlend Bakke og artisten Thom Hell er blant dem som gir verbale tomler opp til Falck. Innlegget har fått flere hundre likes og kommentarer.

Les også: Her havner VG-fotografen i munnhuggeri med politiet: Ble irettesatt

- Faktafeil

Falck mener også han har holdt sine artister unna Talseth etter flere negative erfaringer.

I VG-saken som ble publisert søndag er det også flere faktafeil, mener Falch, som har lagt ved skjermdumper av mailkorrespondanse mellom ham selv og Talseth.

«Så får vi håpe at denne personlige vendettaen heller overføres til Talseths Facebook-side eller en blogg, og at han ikke bruker VG som sin personlige boltreplass fremover», avslutter han så Facebook-innlegget med.

Blokkert fra Falcks side

Thomas Talseth får selv spørsmål i et diskusjonsforum for bransjefolk om han ser kritikken mot ham på Falcks Facebook-side. Han poster her en skjermdump som viser at innholdet ikke er tilgjengelig for ham. I sin egen tråd bekrefter Christer Falck at han har blokkert VG-journalisten.

Mandag morgen tar en av VG-journalistens kolleger ham i forsvar i en melding til Christer Falck, men oppfordring om å poste forsvaret på nettet.

«Hei Christer. Ser innlegget ditt om Thomas og må få lov til å si et par ting. Legg dette gjerne ut på hjemmesiden din, om du vil. For det første, handler ikke min henvendelse her til deg bare om deg - men om kommentatorene dine også. Alle saker har to sider, men her utfører du et digitalt nakkeskudd mot noen som ikke kan svare, fordi du har blokkert vedkommende, har du ikke? Da skaper du et ekkokammer som definitivt ikke er sunt. Da heia alle på deg - jeg gjør det også for de sakene du kjemper for, det vet du. Men da må oppgjøret være realt. Dette er ikke det. Tilsvarsrett er noe vi tar på høyeste alvor i VG. Facebook har dessverre ikke de samme etiske retningslinjene. Nettopp det vet altfor mange å utnytte. Jeg trodde nok ikke at du var en av dem, Christer. «Takk for at du kommer med sannheten», står det i en kommentar. Tja. Husk at du alltid kan løse et problem du har med ethvert medie ved å skrive til avdelingsleder/redaktør. Personlige vendettaer foreslår jeg at du holder unna sosiale medier. Vi snakkes, Stein Ø.»

- Faller på egen urimelighet

VGTV-redaktør Rolf Sønstelie, med redaktøransvar i VG de siste ukene, mener Falck ikke har henvendt seg til VG med påstander om at det er faktafeil i saken deres.

- I det han har publisert på Facebook er det heller ingen dokumentasjon eller konkretisering av hva disse feilene skulle være. Saken bygger på faktiske tall, som det redegjøres for - og som Falck svarer godt på. Han siteres fyldig og korrekt, slik det skal være, sier han til Nettavisen.

Sønstelie synes påstanden om at Talseth skal ha vært ute etter Falck i en årrekke faller på sin egen urimelighet. Han poengterer også at VG har fulgt den tidligere Robinsonekspedisjonen-programlederen over lengre tid med stor variasjon.

- Å tro at VG-journalister kan drive personlige kampanjer mot offentlige personer fordekt som journalistikk, blir for dumt. Vi har fulgt Christer Falcks karriere gjennom flere år, med ulike saker. Vår dekning av ham har ikke vært ensidig, sier Sønstelie.

Redaktøren hevder han ikke er kjent med om påstandene om at Talseth har en agenda mot Falck har vært et tema tidligere i VG.

Han stiller seg også undrende til at andre kulturprofiler sier de har hatt like opplevelser med VG.

- Jeg kan ikke se at Falck har noe saklig grunnlag for å mene seg dårlig behandlet av VG. Slik sett er det vanskelig å forstå hva de sikter til, og de er heller ikke konkrete. Hvis noen av dem har innvendinger mot vår journalistikk, må de ta dette opp med oss. Det er bare å ta en telefon eller skrive en mail. Vi er lydhøre, mener Sønstelie.

Nettavisen var søndag kveld i kontakt med VGs nyhetssjef som ba om å få alle spørsmål oversendt på e-post. Saken ble oppdatert da disse ble besvart mandag ettermiddag.