Gå til sidens hovedinnhold

Stormløp mot Orkla-Odfjell

I ettermiddag fremmer de ansatte mistillitforslag mot Orklas styreleder Johan Fredrik Odfjell. De er blitt enda sintere den siste tiden.

Den mye omtalte bedriftsforsamlingen i Orkla avholdes torsdag ettermiddag. Der skal forsamlingen blant annet gå gjennom saksbehandlingen i forhold til tidligere konsernsjef Finn Jebsens avgang, og mistillitsforslaget mot Odfjell fra de ansatte.

- Vi vil ikke under noen omstendigheter trekke mistillitsforslaget, sier konserntillitsvalgt Aage Andersen i Orkla til TV 2 Nettavisen.

Ikke bedre stemning for Odfjell

Bedriftsforsamlingen skal også lytte til redegjørelser fra styrets flertall, mindretall og Jebsen om bråket i januar rundt Elkem-budet.

Årsaken til at styrets redegjørelse er delt, skyldes ifølge Andersen styrelederens motvilje til å informere om at avgjørelsen om Jebsens avgang slett ikke var enstemmig.

Det er velkjent at ansatterepresentantene ønsket å beholde Jebsen, mens de aksjonærvalgte mente det mortsatte.

- Odfjell ville bare skrive for flertallet. Derfor valgte vi å skrive vår egen redegjørelse, forteller Andersen.

Styrelederenes motvilje har fått de ansatte til å bli enda sikrere i sin sak om at Odfjell må bort.

Brukte Elkem-budet

I slutten av januar måtte tidligere konsernsjef Finn Jebsen gå fra sin stilling i Orkla på dagen.

Det var bråket rundt Elkem-budet som til slutt ble spikeren i kista for Jebsen. Eks-sjefen hadde nemlig ikke informert om at et bud på Elkem automatisk utløste en budplikt på svenske Sapa.

Styret bestemte på et ekstraordinært møte at Jebsen måtte gå. Mange mener at de aksjonærvalgte, med tidligere kjøpmann Stein Erik Hagen i spissen, brukte Elkem-saken som et påskudd for å kvitte seg med Jebsen.

Andersen uttalte like etter Jebsens avgang at det hele var et «velregissert drama, med manus skrevet langt tilbake i tid».

De konserntillitsvalgte var langt fra enige i avgjørelsen, og valgte å ettertid å fremme et mistillitsforslag mot styreleder Odfjell.

Reklame

Kun i dag: 30 % på alle varer hos Christiania Glasmagasin