Det viser en kartlegging Dagbladet har foretatt.

Kartleggingen viser at 1.400 selskaper som fikk lønnskompensasjon for til sammen 4.300 ansatte, ikke hadde noen ansatte i mars i fjor.

Avisen har ikke oversikt over hvor mye støtte som faktisk ble utbetalt, men dette kan tilsvare inntil 181 millioner kroner i støtte.

102 selskaper hadde verken ansatte registrert i mars eller i desember 2020, og har likevel fått støtte for til sammen 385 ansatte, skriver avisen.

Noen av firmaene er allerede i politiets søkelys. Tidligere denne måneden opplyste Økokrim til P4 at de har registrert 86 bedragerisaker knyttet til pandemien.

Les også: Fem selskaper har fått nesten halve koronastøtten

Nav understreker overfor Dagbladet at det kan være naturlige grunner til at selskaper som har null ansatte registrert i mars, likevel fikk lønnskompensasjon, som for eksempel at registrene ikke var oppdatert.

De har foreløpig politianmeldt 34 forhold i forbindelse med lønnskompensasjonsordningen.

– Vi skal forebygge og avdekke svindel og feilutbetalinger og vi vil intensivere etterkontrollarbeidet framover. Alle som mottar ytelser fra Nav kan regne med å bli kontrollert, opplyser direktør Ole Johan Heir i Nav kontroll til avisen.