*Nettavisen* Økonomi.

Storsvindler stjal 780.000 - gikk konkurs

Foto: Erichsen, Jarl Fr. (SCANPIX)

- Helt utrolig hvor raskt han vant tilliten vår, sier det konkursrammede byggefirmaet om storsvindleren Lars Rune Solbergs seneste påfunn.

09.07.10 16:45

Byggefirmaet trodde de overførte 780.000 kroner til en forretningadvokat. I stedet var det den norske storsvindleren Lars Rune Solberg som stakk av med hele kassabeholdningen, skriver Dagens Næringsliv (DN).

- Vi har vært fryktelig dumme. Vi var langt nede og trengte hjelp. Svindleren var uvanlig flink til å snakke for seg. Det er helt utrolig hvor raskt han vant tilliten vår. Han var proff. Han fortalte at vi bare kunne ringe ham når som helst, sier Svein-Inge Rikstad til DN.

I Thailand
Solberg sitter for tiden i en fengselscelle i Thailands hovedstad Bangkok. Han ble fengslet 13. juni i år etter lengre tids samarbeid mellom norsk politi, thailandsk politi og Interpol.

Solberg er under etterforsking for en lang rekke svindelsaker utført i Norge og Thailand. Nå har Oslo-politiet fått enda en sak på mannen.

Slått konkurs
Svein-Inge Rikstad drev sammen med broren firmaet Sitor Byggservice med base i Lindås nord for Bergen. I fjor høst slet selskapet i motvind. Brødrene Rikstad ønsket å rydde opp i økonomien og tok kontakt med firmaet «Konkurshjelp».

Det skulle de ikke ha gjort.

Under falsk identitet klarte Solberg å få Rikstenbrødrene til å overføre et kontantbeløp på 780.000 kroner til egen konto. Planen var å følge Solbergs råd om å etablere ett nytt selskap og så overføre pengene dit. Men både Solberg og pengene forsvant.

Svindelen ble skjebnesvanger for Sitor Byggservice. 9. Oktober ifjor høst ble det åpnet konkurs i selskapet, og alle de ansatte i selskapet mistet jobben.

Anmeldt
- Summen han svindlet oss for var kapitalen vi skulle ha til å drive videre. På grunn av svindelen så vi ingen annen utvei enn å begjære oppbud, sier Svein-Inge Rikstad til DN.

Svindelen er anmeldt til Hordaland politidistrikt. Anmeldelsen ligger nå hos Oslo-politiet, som etterforsker et titall andre saker mot Lars Rune Solberg.

Oslo-politiet vil nå ha Solberg tilbake til Norge. Vanligvis er utlevering er en tidkrevende prosess. Solberg ble imidlertid tatt med et ugyldig pass. Det kan åpne for en raskere exit fra Thailand.

Få bedre råd med Nettavisens tjenester:

Minstrøm:Bytt strømleverandør og spar tusener.

Minrente:Bytt bank og spar minst 5000 kroner i året.

Mittoppdrag:Få tilbud fra håndverkere.

(Tjenestene er gratis for Nettavisens lesere)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.