STORTINGET (Nettavisen): Stortingspresident Masud Gharahkhani (Ap) forteller onsdag morgen at Stortingets presidentskap har godtatt kravet fra Skatteetaten knyttet til pendlerboligsaken, der grunnlaget for arbeidsgiveravgift har vært for lavt.

– Det har vært en krevende sak, men det vi har kommet fram til er at vi ikke vil klage dette videre. Vi skal betale for oss, sier Gharahkhani til pressen.

Stortinget er pålagt tilleggsskatt av Skatteetaten, som mener Stortinget ikke har betalt nok i arbeidsgiveravgift. Skattesmellen til Stortinget er på én million kroner og det er partienes parlamentariske ledere som tar stilling i saken.

– Når vi er lovende makt så har vi ikke et ønske om å ta dette videre til Skatteklagenemnda, sier Gharahkhani i intervju med Nettavisen.

Se videointervjuet med Gharahkhani her:

Nærmere 40 stortingsrepresentanter er også ilagt tilleggsskatt. I starten var Stortinget motvillig til å akseptere kravet. Stortingspresidenten sier følgende til Nettavisen om behandlingen:

– Vi registrerer at det er ulike juridiske vurderinger på dette med merkostnad, men fra presidentskapet sin side så legger vi nå dette bak oss.

– Vi du oppfordre de representantene som er involvert til å ta saken videre, dersom de mener det er riktig?

– Det er en vurdering den enkelte må gjøre, og det står de fritt til.

– Hvor vanskelig har denne saken vært?

– Alle skjønner at det har vært en vanskelig sak, både for Stortinget og for de som er berørt. Vi har vært opptatt av å belyse saken, og vi har hatt grundige vurderinger, men jeg er glad for at presidentskapet nå er enstemmig. Vi skulle gjerne vært saken foruten, men vi er i gang med opprydningsarbeidet, sier Gharahkhani til Nettavisen.

Moxnes fornøyd

Rødt har vært blant de største kritikerne mot presidentskapet i saken, men sier nå de er fornøyde med avgjørelsen.

– Stortingets rolle er å vedta lovene, ikke å utvikle alternative tolkninger av dem. Det er jeg glad for at presidentskapet nå også har sluttet seg til i sitt svar til Skatteetaten, etter at Rødt har tatt til orde for det siden vi fikk denne saken på bordet, sier Bjørnar Moxnes.

– Forhåpentligvis er dette også et endelig punktum for at Stortinget legger tid og ressurser i å slå ring rundt privilegiene til toppolitikere, som i dette tilfellet også har fått urettmessige goder, avslutter partilederen.