*Nettavisen* Økonomi.

Støtten gleder Norman

Foto: Hilde Charlotte Solheim (Nettavisen)

Victor Norman gleder seg over støtten han får fra Akademikerne. – Vi har visst hele tiden at det er delte meninger om dette også på arbeidstakersiden, sier statsråden.

23.10.03 14:35

Arbeids- og administrasjonsministeren får overraskende støtte fra Akademikernes leder Christl Kvam rundt lovforslaget om midlertidig ansatte.

Kvam sier til TV 2 Nettavisen torsdag at det er behov for en oppmykning av reglene for midlertidig ansettelse i norsk næringsliv.

- Gledelig
Dermed snur 130.000 universitets- og høyskoleutdannede over hele landet ryggen til det som tidligere har fremstått som en enhetlig blokk av fagforeninger.

– Vi har visst hele tiden at det er delte meninger om dette også på arbeidstakersiden, akkurat som det er delte meninger politisk. Det er ikke blokker som står mot hverandre i denne saken, og det er en av grunnene til at vi vil ha dette gjennomført, sier Norman til NTB torsdag.

Respekt for beslutning
Arbeidstakerorganisasjonene med LO i spissen trakk seg mandag fra Arbeidslivslovutvalget i protest mot regjeringens forslag. Til tross for enighet med regjeringen i sak, valgte også Akademikerne å trekke seg fra arbeidslivslovutvalget.

– Akademikerne mener vel prinsipielt sett at det er riktig at arbeidstakerorganisasjonene står sammen i forhold til offentlige utvalg. Det har jeg respekt for; sier Norman.

Uenig i deler av forslaget
Akademiker-lederen frykter ikke at arbeidsgiverne vil misbruke ordningen ved å utvide bruken av midlertidige ansettelser i stedet for å tilby folk fast jobb.

Men lederen for Akademikerne påpeker at hun tar sterk avstand deler av forslaget fra Victor Norman. Det viktigste ankepunktet er Høyre-statsrådens forslag om å gi en skjønnsmessig adgang til midlertidig ansettelse der arbeidstakeren bare trengs for et bestemt oppdrag.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.