Gå til sidens hovedinnhold

Streik gir kiosk-opptur

Etterhvert som de streike-rammede butikkene tømmes for varer, velger kundene andre alternativer. Kioskkjeder som 7-Eleven og butikker som ikke er berørt kan bli de store vinnerne dersom transportstreiken blir langvarig.

- Vi er ikke foreløpig berørt av streiken. Det er ingenting som tyder på at vår leverandør skal ut i streik, så vi har dagligvarer, sier 7-Eleven-sjef Paal Hansem til TV 2 Nettavisen.

Hansem forteller at 7-Eleven selger noe mer dagligvarer nå enn tidligere, men påpeker at det også kan være andre faktorer med i bildet.

Varene som er borte fra dagligvarebutikkene har det imidlertid gått mer av. Det er for eksempel toalettpapir, frossenpizza og ost.

Kan få større pågang utover i uken

Dersom streiken fortsetter en stund til, tror Hansem at 7-Eleven utover i uken kan få en større andel av dagligvaresalget.

Også Coop-butikkene, som er de eneste dagligvarebutikkene som ikke er rammet av streik, merker større pågang.

- Det er voldsomme variasjoner. Noen merker ingenting, mens andre sier at det er tiltagende pågang. I områder der det er berørte konkurrenter i nærheten merkes det best. Salgsøkningen varierer fra null til mellom 30 og 40 prosent de siste dagene, sier informasjonssjef Vidar Ullenrød i Coop-gruppen til TV 2 Nettavisen.

- Er berørt, men har lite fra grossist

Administrerende direktør Adriano Capoferro i storkiosk-kjeden Deli de Luca opplyser at de ikke har merket noen stor kundetilstrømming.

- Vi er berørt av transportstreiken, men en svært liten andel av vårt sortiment kommer fra grossist. Vi har mye ferskvarer, og ikke så mye tørrvarer. Mye importerer vi også selv eller får fra andre leverandører, påpeker Capoferro overfor TV 2 Nettavisen.

Capoferro tror i likhet med Hansem at de kan få større pågang utover i uken.

Reklame

Denne strømavtalen har vært klart billigst i hele 2021