*Nettavisen* Økonomi.

Streikefare på flyplassene

Foto: (Scanpix)

LO Stat og NAVO har brutt forhandlingene i Avinor, og oppgjøret går nå til mekling. Dermed kan det også gå mot streik på landets flyplasser.

26.05.04 23:29

Avinor forhandler i år for første gang utenfor det statlige tariffsystemet, og skal derfor ha på plass en helt ny overenskomst innenfor NAVO-området.

- Det har medført at alle spørsmål har vært oppe til forhandling og partene har stått langt fra hverandre i flere prinsipielle spørsmål som for eksempel arbeidstid og lønn, forteller LO Stats forhandlingsleder i Avinor-oppgjøret, Eivind Gran, til Magasinet Aktuell, medlemsblad for organiserte i LO Stat.

Om ikke meklingsmannen finner en løsning partene kan enes om, blir det streik på en rekke norske flyplasser, inkludert hovedflyplassen Oslo Lufthavn Gardermoen.

Men når flyplassene kan bli lammet, er fortsatt høyts uklart.

- Det er kø hos Riksmeklingsmannen, og vi har ikke fått noen frist ennå, sier informasjonssjef Jo Kobro ved OSL Gardermoen til TV 2 Nettavisen.

Imidlertid er det klart at meklingen vil skje i løpet av juni en gang.

- Er det fare for at fellesferien kan bli rammet av flystreik?

- Det kan vi ikke spekulere i. Vi vet ennå ikke nå hvem som blir tatt ut i streik eller hvor lenge en eventuell streik vil vare, understreker Kobro.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag