*Nettavisen* Økonomi.

Streikeleder raste mot LO-sekretariat

Streikegeneral Per Østvold ble forbannet da han hørte at streiken ikke hadde full ryggdekning i LO. På et møte i Oslo i dag tok han et oppgjør med LO-sekretariatet.

Forbundsleder Per Østvold brukte kjeft på LO-sekretariatet etter meldingen om at de streikende transportarbeidernes krav har liten støtte blant andre forbundsledere.

Østvold ble i dårlig humør da han mandag morgen hørte meldingen på NRK om at seks forbundsledere i LO er imot transportarbeidernes krav om eget tillegg for de fagorganiserte.

Sin irritasjon og skuffelse ga han uttrykk for på mandagens møte i LO-sekretariatet, hvor alle 25 forbundsledere i LO deltar.

– Vi vet at noen i LO er uenige med oss, og kan leve med det. Men under en konflikt må vi stå sammen, sa Østvold på en pressekonferanse mandag.

Østvolds reaksjon førte til at LO-sekretariatet vedtok en resolusjon med full støtte til transportarbeiderstreiken.

– Kravene er innenfor de hovedlinjene LOs representantskap trakk opp for årets forbundsvise oppgjør. Gratispassasjerer er en trussel mot det organiserte arbeidsliv og LO vil derfor jobbe for at medlemskap skal lønne seg enda mer.

Mandag morgen ble konflikten mellom transportarbeiderne og arbeidsgiverne trappet kraftig opp. Hvis ikke noe skjer, skal meklingsmannen innkalle partene når konflikten har vart i en måned. Den startet 21. april.

(NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.