*Nettavisen* Økonomi.

Streikeregningen går til forbrukerne

Norske bedrifter tapte millioner av kroner på transportarbeiderskonflikten. Nå må du forberede deg på å betale deler av regningen.

Handels- og servicenæringens Hovedorganisasjon (HSH) opplyser at alt fra bønder til butikker har tapt milliardbeløp etter fem uker med streik og lockout.

- Ingen aktør i dagligvaremarkedet vil ha røde tall i regnskapet. Derfor vil nok flere gjøre det eneste de kan for å få dekket inn de store kostnadene ved konflikten, nemlig å heve prisene, sier forskningsleder Per Gunnar Rasmussen ved Norges varehandelshøyskole til P4 Nyhetene.

Eggleverandør Prior bekrefter at de trolig setter opp prisene på sine produkter i løpet av kort tid.

- Vi har ingen pengebinge å ta av og må derfor ta inn tapet der vi har mulighet. For oss har konflikten kostet over ti millioner kroner og for å få dekket inn vårt tap går det mot økte priser, sier Arild Husefjeld i Prior til P4 Nyhetene.

Husefjord har ingen problemer med å forstå at mange forbrukere vil reagere. Men Prior har ikke så mange andre alternativer for å dekke inn tapene.

Han tror også en rekke andre produsenter og leverandører vurderer å gjøre det samme, for å komme litt bedre ut av den nesten fem uker lange konflikten.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag