Gå til sidens hovedinnhold

Strengt mot Bogen

Hvis Økokrim får det de vil, får Terje Bogen en av de strengeste dommene for økonomisk kriminalitet i Norge.

Etter at rettsmøtet ble avsluttet tirsdag, ble Økokrims påstand formidlet i den mye omtalte SponsorService-saken. Saken mot den tidligere konsernsjefen i SponsorServitce, Terje Bogen, og økonomidirektøren Mark Sjuve har gått for Oslo tingrett de siste ukene.

Påstand om åtte år
Økokrims påstand er at Bogen skal få åtte års ubetinget fengsel, og fem års såkalt rettighetstap. Det siste punktet fratar Bogen retten til å drive økonomisk virksomhet og være involvert i økonomisk virksomhet i perioden.

I tillegg til dette ønsker Økokrim at det skal inndras hele 1,5 millioner kroner fra Bogen. Dette er penger som har tilfalt den tidligere konsernsjefen i form av utbytte og bonuser fra SponsorService.

Tiltalen til Økokrim legger opp til at dette kan bli en av de strengeste dommene for økonomisk kriminalitet i Norge. Bare Finance Credit-saken overgår denne.

Tøft også for Sjuve
Også økonomidirektør Mark Sjuve fikk sin påstand formidlet tirsdag. Økokrim innstiller på fem år for økonomidirektøren.

Bogen og Sjuve er tiltalt for å ha uriktig inntektsført kontrakter på til sammen minst 55 millioner kroner i forbindelse med utarbeidelse av perioderegnskaper og årsregnskapet for 2001.

Nekter straffeskyld
SponsorService havnet i skifteretten 27. februar 2003, og rakk akkurat å feire 20-årsjubilieum før konkursen var et faktum. Bogen fikk sparken fra selskapet rett før dette.

Terje Bogen og Mark Sjuve nekter begge straffskyld for bedrageri, utroskap og overtredelser av regnskapsloven.

Harald Stabell forsvarer Terje Bogen, mens Frode Sulland forsvarer Mark Sjuve.

Reklame

Oppdateres daglig: 10 kupp du gjør i dag

Kommentarer til denne saken