Strøket fra svartelistene

Foto: Terje Bendiksby (Scanpix)

På grunn av konkursfrykt og aksjonærkrig, ble Aker Kværner stengt ute fra det gode selskap med verdens største oljeselskaper. Nå er de tilbake i varmen igjen.

27.11.03 07:58

Etter Kværner-krigen høsten 2001 mellom daværende sjef Kjell Almskog og hovedaksjonær Kjell Inge Røkke, turte en rekke av konsernets viktigste kunder ikke å plassere ordre eller inngå langsiktige forbindelser med Kværner.

Men nå er den tiden over.

- Vi er ikke lenger svartelistet. Vi er tilbake som en konkurransedyktig aktør verden over, sier konsernsjef Helge Lund i aker Kværner til Dagens Næringsliv.

Lund forteller at han får gode tilbakemeldinger fra toppene i andre oljeselskaper, og at det ikke er noen som er uvillige til be Aker Kværner om nye kontrakter. Den finansielle krisen som rystet selskapet for to år siden, merker konsernsjefen lite til.

Men det er imidlertid ikke slik at Aker Kværner vinner alle anbudskonkurransene selskapet er inne, til tross for at de er borte fra svartelistene. Senest forrige uke tapte selskapet en milliardkontrakt til FMC Kongsberg.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.